Yunus Emre: AK Partililerden Soylu'ya destek yok | Semra Alkan'la 40 Dakika

Gündemin öne çıkan başlıkların konuşulduğu Semra Alkan'la 40 Dakika'ya Yunus Emre konuk oldu. CHP'de kimin Cumhurbaşkanı adayı olacağına dair konuşan Emre, Kılıçdaroğlu'nun aday olmasını istediklerini belirtti. Emre, "CHP'liler olarak genel başkanımızın çok başarılı olacağına inanıyoruz" dedi. Bahçeli'nin Süleyman Soylu'ya yaptığı desteği de ele alan Emre, bu desteğin sebebini 'AK Partililerin Soylu'yu desteklemiyor' olması olarak yorumladı.

Semra Alkan'la 40 Dakika'da gündemin öne çıkan başlıkları masaya yatırılıyor, konuklarla tartışılıyor Programa bu kez CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre konuk oldu. Emre, Bahçeli'nin Soylu'ya desteğini ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerini ele aldı.

Devlet Bahçeli'nin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya ikinci kez verdiği desteğin sebebini Emre, " Burada bir problem var çünkü AK Partililerden Sayın Soylu'ya destek gelmiyor. AK Parti'nin kendi bünyesinde çatırdama var " sözleriyle yorumladı.

"İktidar başarısız oldu. Seçmen bunu görüyor. İşsizlik yüzde 14-15 seviyesinde. Hayat pahalılığı almış başını yürümüş. Faizler yüzde17-18 seviyesinde" diyerek iktidarı eleştiren Emre, Sedat Peker'in iddiaları karşısında iktidarın ve yargının suskunluğunu şöyle aktardı:

"Erdoğan'ın oylarında ciddi bir gerileme var. Siyasetçiler ve gazeteciler yargı sopasıyla iktidar tarafından hizaya getirilmeye çalışılıyor. Sedat Peker'in kamuoyu tarafından bu kadar dikkat çekmesinin temel sebebi, Peker'in AK Parti'nin içinden biri olarak görülmesidir."

Emre, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayının CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun olmasını çok istediklerini belirtti:

"Türkiye'de idareyi yeniden yapılandıracak bir entelektüel kapasiteye ihtiyaç var. Biz CHP'liler olarak genel başkanımızın çok başarılı olacağına inanıyoruz. Türkiye'nin çıkışı muhalefette."

Ele alınan diğer başlıklar şöyle:

Yunus Emre: (Zülfü Livaneli'nin Deniz Baykal yazısı) Sayın Livaneli'ye geçmişte kendisinin genel başkanı olan, beraber çalıştığı bir arkadaşına yaptığı bu suçlamaları yakıştıramadım.

'Yetmez ama evet' görüşüne karşıyım. Anayasayı istismarcı bir şekilde değiştirdiler. Türkiye'nin birçok yerinden aydınlar da istismar edildi.

(Erdoğan'ın 640 milyon liralık yazlık sarayı) Büyük bir israf. Cumhurbaşkanının böyle bir saraya ihtiyacı mı var?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN