Şerdil Dara Odabaşı: Altılı Masanın alacağı karar hepimizin uyacağı karardır

Karar Tv'de Bi' Karar Ver programının bugünkü konuğu Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı oldu. Altılı Masanın birlikteliğine değinen Odabaşı, "Bu Masa çok önemli ve değerli bir masadır.” yorumunda bulundu.

UBADE EVLİ

KARAR TV'nin Bi' Karar Ver programında Gülay Erdemli ve Yıldıray Oğur, konukları Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ile gündemi değerlendirdi.

'GÜÇLÜ BİR MASA'

Altılı Masanın Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmalarını ve Masadaki birlikteliği yorumlayan Odabaşı, “Altılı Masanın alacağı karar hepimizin uyacağı karardır. Altılı masa birden fazla siyasi geleneğin olduğu masa. Bu Masa çok önemli ve değerli bir masadır. Güçlü bir masadır.” ifadelerini kullandı.

'ARTIK GELİYORSUNUZ'

CHP'deki değişime dair konuşan Odabaşı, bu değişimi sahada da gözlemlediğini söyledi. Van Çaldıran'daki bir çalışması sırasında bir vatandaşın, “Gelmiyordunuz, artık geliyorsunuz.” sözlerini aktaran Odabaşı, “Sahalar indik, bizi bizden dinlemeye başladıkça doğal olarak bize karşı değişim başladı. En büyük değişim bu.” ifadelerini kullandı.


'BEN DEĞİLSEM KİM CHP'Lİ?'

Odabaşı seçim döneminde kendisine yönelik 'CHP'li değil' iddialarına değinerek “Ben CHP'li değilsem kim CHP'li?” sorunusu sordu. Babasının ve amcasının çeşitli dönemlerde CHP'den Siverek Belediye Başkanı olduğunu anlatan Odabaşı,“Benim babamın dedesi Siverek Müdafaa-ı Hukuk Cemiyeti'ni örgütleyen kişilerden. Sonra dedem CHP'den 2., 3. ve 4. Dönem milletvekili oluyor.” ifadelerine yer verdi.

'KAYMAK TABAKA DİYE BİR ŞEY YOK'

Kadıköy'de genellikle sosyo-ekonomik durumu iyi insanların oturduğu yönündeki algının yanlış olduğunu belirten Odabaşı, zengin yerler olarak bilinen evlerin çok eskiden alınmış olduğunu ve aslında bugün o evlerde bir tek emekli maaşıyla geçinen insanların oturduğu bilgisini paylaştı. Konuyla ilgili olarak Odabaşı, “Binanın emlak değerinin yükselmesi orada oturanların ekonomik durumunun düzeldiğinin işareti değildir. Yok öyle bir şey. Pandemi döneminde en fazla sosyal yardımı bu 'kaymak tabaka'nın oturduğu söylenen yerlere yaptık.” ifadelerini kullandı.

'ÇORBA'DAN ÇIKAN ÇİP'

Kadıköy Belediyesinin öğrencilere çorba dağıtması sırasında yaşadıkları engellemeleri anlatan Odabaşı, bir okulda kantici ve güvenlik görevlisi tarafından engellendiklerini söyledi ve “Kantinci terörü ile karşı karşıya kaldık.” ifadelerini kullandı. Çorba dağıtım çalışmalarında karşılaştıkları komik bir anekdotu da paylaşan Odabaşı, “Çorbalara çip koyduğumuz yönünde CİMER şikayeti geldi. Çip koymuşuz ve bir vatandaşımız Marmaray'da bu sebeple slogan atmış. Dünyada çip krizi var millet araba yapamıyor, biz 5 liralık çorbaya 5 bin dolarlık çip atacaz ve slogan attıracağız.” diye konuştu.

'SATIN ALMA SAHİPLEN'

Sokak hayvanlarına yönelik yaptıkları çalışmaları da anlatan Odabaşı, “Biz 13 belediyenin yaptığının 3 katını yapıyoruz. Hayvan ambulansımız var, Türkiye'deki 3 isimden biri olan veteriner hocamız var. 'Satın alma sahiplen' kampanyamız var.” şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN