Simülasyon yarışçısı hayatında ilk kez yarış otomobili kullandı

Drift Masters Avrupa Şampiyonasının düzenlemiş olduğu sanal Drift şampiyonasının kazananı Rhys Tatterson Formula Drift şampiyonu Piotr Więcek'in şampiyonluk kazanmış olan Nissan Silvia S15'i ile pistte bir gün geçirdi. İlk başta oldukça gergin olan Rhys güveninin yerine gelmesi ile görenleri mest etti. O anlar ise böyle kaydedildi.

Drift Masters Avrupa Şampiyonasının bünyesinde düzenlenmiş olan sanal Drift şampiyonasının kazananı bir gününü gerçek bir Formula Drift aracında ve profesyonel bir pilotla geçirdi.

Sanal şampiyonanın kazananı Rhys Tatterson bu büyük başarısının ardından Polonya'nın ve aynı zamanda da Formula Drift'in starlarından olan Piotr Więcek ve onun ünlü Nissan Silvia S15 marka aracıyla bir gün geçirdi. Fanlarının ve kendi tabiriyle de hafif bir 'çatlak' olduğu bilinen şampiyon Piotr Więcek, 900 beygirlik profesyonel Drift aracını daha öncesinde hiç yarış aracı kullanmamış birinin kullanmasına izin verdi.

BIRAKIN YARIŞ ARACINI DAHA ÖNCE SOLDAN DİREKSİYONLU ARAÇ SÜRMEMİŞTİ

Piste ilk geldiğinde Rhys'e sorulan sorular arasında daha önce herhangi bir yarış aracı kullanıp kullanmadığı soruldu. Normalde sağdan direksiyonlu olan Silvia S15 otomobili Polonya'da Piotr Więcek ve onun ihtiyaçlarına özel olarak tekrardan revize edildi. İngiltere'de yaşayan Rhys için ise bu çifte deneyim anlamına geliyordu çünkü Rhys bırakın yarış aracı sürmeyi hayatında daha önce soldan direksiyonlu bir araç bile kullanmamıştı.

13.jpg

ONA HAYRAN KALDILAR

Rhys kendisine güvenini kazanınca birkaç yıldır bu işi yapıyormuş gibi bir özgüvenle aracı sürdüğünü söyleyen Piotr Więcek, bu özel gün için teşekkürlerini iletirken günün sonunda ise Tandem adı verilen, iki aracın yan yana Drift yaptığı etkinlik ile günü noktaladılar.

"BAŞTA ŞÜPHELERİM VARDI"

Piotr Więcek'e daha önce yarış aracı sürmemiş birine aracının kontrolünü vereceği için deli olduğunu söyleyen Drift Masters yetkilisi günün sonunda aynı soruyu tekrardan Piotr'a yöneltti ve Piotr bu konu hakkında "Başta şüphelerim vardı. Fakat ikinci sefer debriyaja bastığında bu şüphem tamamen ortadan kalktı. İkinci seferde aracın kontrolünün onda olduğunu bana hissettirdi. Arabam kendisine bu şekilde davranılmasından hoşlanıyor." diye yorum yaptı.

O özel gün ise Drift Masters Avrupa Şampiyonası tarafından böyle kaydedildi. Videonun tamamını izlemek için Drift Masters European Championship YouTube kanalına buradan ulaşabilirsiniz.