Steve Kerr ABD'deki katliam hakkında konuşurken kendini tutamadı

NBA Batı Konferansı Final Serisi'nde oynanacak olan maç öncesi basın toplantısı düzenleyen Golden State koçu Steve Kerr, ABD'de bir ilkokulda gerçekleşen katliamla ilgili açıklamalarda bulunurken kendini tutamadı. Kerr, 21 kişinin ölümüyle sonuçlanan o katliamdan bahsederken "Ne zaman bir şeyler yapacağız?!" tepkisinde bulundu. O anlar ise böyle kaydedildi.

ABD'nin Texas eyaletindeki bir ilkokulda 19'u öğrenci olmak üzere toplamda 21 kişiyi öldüre 18 yaşındaki Salvador Ramos, Dallas Mavericks ve Golden State Warriors maçı öncesinde basın toplantısında Steve Kerr tarafından konu oldu.

Ünlü takımın Baş antrenörü Kerr, maç öncesi 1 dakikalık saygı duruşunda bulunurken basın toplantısında ise duygusal anlar yaşadı. Kerr, gerçekleşen olay hakkında ellerinde bunu engelleyebilecek gücü barındıranların kendi arzuları nedeniyle insanların hayatlarını tehlikeye attığını ve öldürülen masum insanlar karşısında insanların sessiz kaldığını belirterek sitem etti.

"BIKTIM ARTIK, BU KADARI YETER!"

Kerr, "Ne zaman bir şeyler yapacağız?!" siteminde bulunurken katliamlar nedeniyle perişan olan ailelere başsağlığı dilemekten yorulduğunu ve bunların ardından gelen sessizlikten bıktığını dile getirdi. Washington'da bulunan ve 50 senatör tarafından reddedilen HR8 (Ateşli silahlar için sicil kontrolü gerekliliği gerektiren yasa) yasasının, politik görüşü fark etmeksizin Amerikalıların yüzde doksanının ortak isteği olduğunu öne sürdü.

"SENATÖRLER HİÇBİR ŞEY YAPMIYOR"

Senatörlere sert çıkışan Kerr, "Mitchell McConnel (senatör), size ve yasayı reddeden diğer senatörlere soruyorum... Okul ve süparmarketlerdeki katliamlar hakkında bir şey yapmayanlara soruyorum... Ne zaman kendi politik güç arzularınızı bir kenara bırakacak ve masum çocuklarımızın ve yaşlılarımızın öldürülmesine karşın bir şey yapacaksınız? Çünkü Hiçbir şey yapmıyor gibi gözüküyorsunuz, bu yüzden bıktım." yorumlarında bulundu.

"KENDİ BABASINI BİR KATLİAMDA KAYBETMİŞTİ"

Öte yandan edinilen bilgilere göre Steve Kerr'in babası olan Malcom Hooper Kerr'in, Lübnan'ın başkenti olan Beyrut'ta gerçekleşmiş olan bir silahlı saldırıda hayatını kaybettiği biliniyor. Babası öldürüldüğü dönemlerde 19 yaşında olan Kerr, kontrolsüz silah taşınmasının uzun yıllardır sert bir eleştirmeni ve yıllardır bu katliamlar karşısında bir şeyler yapılması hakkında sesini duyurmaya çalışan biridir.