İsmail Tatlıoğlu: Erdoğan siyasi sorumluğu alıp derhal istifa etmelidir

İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, KARAR TV'de Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un konuğu oldu. Seçim sonrası geçiş sürecini anlatan Tatlıoğlu, Erdoğan'ın bu savrulma ve tahribatı önlemek için derhal siyasi sorumluluğu alarak bu işi sonlandırması gerektiğini dile getirdi.

BİRGÜL TEKÇE | KARAR

KARAR TV'de Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un sorularını yanıtlayan İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, Artık AK Partililerin de hükümete güvenmediğine vurgu yaparak, ''Ekonomik göstergelerin iyileşebilmesine imkan ve ihtimal yok. Bu bir devlet krizidir. Erdoğan bu savrulma ve bu tahribatı önlemek için derhal siyasi sorumluluğu alarak bu işi sonlandırmalıdır'' dedi. Tatlıoğlu, seçim sonrası için Türkiye'nin hiçbir şekilde zaman kaybına vakti olmadığını ifade ederek, ''Biz uzun süredir AK Parti sonrasına çalışıyoruz. kadrolarımız hazır mesajı verdi.

Türkiye'deki temel sorunun sadece ekonomik değil yapısal bir yönetememe krizi olduğunun altını çizen Tatlıoğlu, '' Türkiye'de ekonomiyi de içine alan bir yapısal tıkanma ve bir devlet krizi vardır. Bugün tam anlamıyla bir devlet krizi var. Hukuk, dış politika, güvenlik, ekonomi, eğitim, parlamento, siyaseti de koyun tümden bir devlet sorunu var. Yönetilemeyen bir Türkiye var, yanlış yönetiliyor demek çok son derece yanlış olur yanlış yönetiliyordan ziyade yönetilemeyen bir Türkiye var'' dedi.

AK PARTİLİLERİN %48'İ BİLE HÜKÜMETE GÜVENMİYOR

Türkiye'de AK Parti'ye oy verenlerin %48'i bile ekonomik olarak bu sorunu hükümetin çözemeyeceğine artık inanmadığını söyleyen Tatlıoğlu, ''Dolayısıyla güven bitmiş durumda. Türk Lirasına olan güven bitti. Türk Lirasına itibarsızlaştırdık bunu bizzat devlet yaptı. Elektrik alımlarını dolarla yaptı, ihaleleri dolarla yaptınız, borçlanmayı dolarla yaptınız. Siz devlet olarak Türk Lirasını kasalarınızdan boşaltırsanız şimdi insanlar dolayısıyla itibarsızlaşan bir TL olduğunu düşünür. Dünyadaki etkinliğin üzerine bu politikalarla birlikte Türkiye'nin itibarsızlaşması giriyor. Merkez Bankası'nın 128 milyar doları nerede hala askıda'' ifadelerini kullandı.


SEÇİM SONRASI KADROLARIMIZ HAZIR

Tatlıoğlu, seçimin ertesi günü bittiğinde bizim iktidarımızda, iktidarın en uzun günü o gün olacak dedi ve sözlerine şöyle devam etti:

''Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin 3 numaralı kararnamesinde Cumhurbaşkanlığıyla görevi biten kadroların önemli kısımları ekonomi de dahil olmak üzere kim olacak sorusuna muhatap olmadan yerini bulacak. Türkiye'de biz veya başkası iktidarın en uzun gününde ne yapalım sorusu sorulmadan, kiminle yapalım sorusu sorulmadan, çok önceden hazırlanmış ekipler gelip devam edecek. Çünkü Türkiye'nin hiçbir şekilde zaman kaybına vakti yok. Biz uzun süredir AK Parti sonrasına çalışıyoruz. AK Parti sonrası tarıma, sanayiye, hizmetlere, istihdama hazırlanıyoruz. 5 + 5 yıl Türkiye'nin büyümesinin ortalaması ne olacak, Türkiye'nin toplam milli geliri ne olmalı tüm bunların hesaplarının hepsi hazır.''

EKONOMİNİN İYİLEŞEBİLMESİNİN İMKAN VE İHTİMALİ YOK

Ekonomik göstergelerin iyileşebilmesine imkan ve ihtimal olmadığını belirten Tatlıoğlu, ''Bunu bir akademisyen olarak söylüyorum. Biz Türkiye'de bilinen bütün emek sahibi, bilgi sahibi insanların bilgisine müracaat ediyoruz. Türkiye'nin çıkışı için yararlandığımız insanlar var. Bunlardan sadece saray yararlanmıyor. Bugün ekonomiyi yöneten Merkez Bankası'ndan başlayarak hazineye kadar bunlar bir ülkede bir kurumun defterdarlığında bile görev alma kabiliyetine sahip olan insanlar değil'' dedi.

ERDOĞAN SİYASİ SORUMLUĞU ALIP DERHAL İSTİFA ETMELİDİR
Tatlıoğlu sözlerine şunları ekledi, ''Bu bir devlet krizi. 20 yıldır Tayyip Erdoğan iktidarda. Dünyanın en lüks başkanlık uçağını sundular, dünyanın en lüks mevkilerini, odalarını, araçlarını sundular. Erdoğan bu savrulma ve bu tahribatı önlemek için derhal siyasi sorumluluğu alarak bu işi sonlandırmalıdır''

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (14)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
14 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN