Yılmaz: Türkiye şu an sürdürülemez bir ekonomi politikasını sürdürüyor

İYİ Parti Ekonomi Politikalar Başkanı Bilge Yılmaz, Türkiye'nin ekonomi politikasını değerlendirdi. Yılmaz, "Türkiye şu an sürdürülemez bir ekonomi politikasını sürdürüyor. Buna politika demek politika kelimesine hakaret. Günü idare etmek için yanlışlar başka yanlışlarla kapatılıyor." ifadelerine yer verdi.

MERVE ŞİŞMAN


KARAR TV'nin Orta Dalga programında Gülay Erdemli ile İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz gündemi değerlendirdi.

"OLMAYAN PARAMIZI SATIYORUZ"


'Türk lirasını destekleyen kurumun merkez bankası olması lazım.' diyen İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz sözlerine şu cümleleri ekliyor: "Merkez bankası yanlış para politikası uyguluyor. Yanlış para politikası sonuçlarını da başka bir yanlışla örtmeye çalışıyor. Şu an Merkez Bankası'nın rezervi kabaca söylüyorum, eksi 60 milyar dolar. Olmayan paramızı satıyoruz. Bunların ileride bedeli ödenecek. Ekonomide istikrar varmış gibi bir algı yaratabilmek için devlet baskıyla sahte bir istikrar havası yaratmaya çalışıyor. Bu tür çabalar kısa süreli, geçici bir çözüm havası varmış gibi oluyor. Bu hikayelerin sonu her zaman kötü biter."


"GÜNÜ İDARE ETMEK İÇİN YANLIŞLAR BAŞKA YANLIŞLARLA KAPATILIYOR"


İktidarın ekonomi politikası ile yeni düzenlemeler getirmesine Bilge Yılmaz, "Kimse Türkiye gibi yönetilmiyor. İki günde bir yeni düzenlemeler ve kurallar meydana geliyor. Kuralın iyisi çok sık değişmeyendir. Türkiye şu an sürdürülemez bir ekonomi politikasını sürdürüyor. Buna politika demek politika kelimesine hakaret. Günü idare etmek için yanlışlar başka yanlışlarla kapatılıyor. Bütün Dünya'ya 'biz problemleri ötelemek için yeni kurallar icat ediyoruz' diyorsunuz. Dünya artık şaşırmıyor bu duruma." ifadelerini kullanarak günlük ekonomi yönetiminden bahsetti.


"ÇOK BÜYÜK BİR KISIM YOKSULLUK ÇEKİYOR"


'İnsanlar nakit parasını tutuyor mu?' sorusu ise vatandaşların kendi bütçesiyle kurduğu ekonomi yönetimini gündeme getiriyor. Vatandaşların harcamalarına değinen İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, "Çok büyük bir kesim yoksulluk çekiyor. Biraz birikimi olan insanlar hemen değerlendirmek istiyor. Çünkü tuttuğunuz parayla ilerde aynı servisi ve ürünü alamayacaksınız. Bu durumun yarattığı bir tüketimi öne çekme var. Türkiye'de asgari ücretle özellikle büyük şehirlerde ev kiralamakta zorlanırsınız. Derin yoksulluk dediğimiz şey bu." şeklinde yorum yaptı.


"YANLIŞ PARA POLİTİKALARI YÜZÜNDEN KUR ARTIŞI OLDU"


İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, Gülay Erdemli'nin enflasyon konusuna değinmesiyle devletin enflasyon rakamlarını doğru söylemediğini dile getirdi. Yılmaz, "Devletin kendi kurumu enflasyonu doğru söylemiyor. TÜİK'in açıkladığı sayının doğru olma olasılığı sıfıra çok yakın. TÜİK, kendisi enflasyonu açıkladığı için paşa gönlü ne istiyorsa onu açıklıyor. Geçen yıl yanlış para politikaları yüzünden çok ciddi bir kur artışı oldu. Dolar fırlayarak 8 liradan 18 liraya kadar çıktı. Onun yararttığı bir enflasyonda sıçrama olmuştu Aralık ve Ocak ayında. İktidarın başarılı olduğu bir durum yok. Dünyada enflasyon arttı ama Türkiye'deki artışın 10'da 1'i kadar arttı." cevabını verdi.


"AKŞENER'İN O MASADAN KALKMASI MEVZUBAHİS DEĞİL"


Meral Akşener, 'Dün neyi savunduysak bugün de aynı şeyi savunacağız. Biz kumar masasında olmadık olmayacağız' açıklamalarına İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, "Altılı masada büyük partiler var. Biri CHP diğeri de İYİ Parti. Meral Hanımın o masadan kalkması mevzubahis değil. Meral Akşener'in söylediği kumar masası terimi de çok güzel bir terim." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN