Yolcu uçağında bomba ihbarı yapılınca savaş uçakları kaldırıldı

Londra'nın düşük bütçeli havayolu şirketi olan Easyjet, Londra'dan İspanya'nın Menorca adasına gerçekleştirdiği uçuşu sırasında beklenmedik şeyler gerçekleşti. Genç bir vatandaşın ihbarda bulunması üzerine F-18 savaş uçakları kaldırılarak uçağa havalimanına kadar eskortluk edildi. O anlar paniğe neden olurken uçak içindeki bir yolcu ise o anları böyle kaydetti.

İngiltere'den İspanya'nın Menorca adasına giden Easyjet'e ait olan EZY8303 sefer sayılı uçakta bomba ihbarı üzerine kalkan savaş uçaklardan ötürü panik yaşandı.

İddialara göre 18 yaşındaki bir İngiliz vatandaşının ihbarı üzerine Londra alarma geçerek İspanya Hava Kuvvetleri'nin devreye girmesine sebep oldu ve F-18 savaş uçakları kaldırıldı. Daha sonrasında yapılan ihbarın yanlış olduğu anlaşılırken İngiltere polisi ise ihbarı yapan kişinin yakalandığını açıkladı.

İspanyol Hava Kuvvetleri’nin yardımıyla uçak Menorca havalimanına varırken Easyjet’e ait olan uçak güvenli bir alana park edildi. Yolcuların tahliyesinin ardından arama yapılan uçakta tehlikeye neden olabilecek bir duruma ise rastlanmadı.

O anlar ise uçak içinde bir yolcu tarafından saniye saniye cep telefonuna kaydedildi.