Kastamonu'yu ayı korkusu sardı

Kastamonu'yu ayı korkusu sardı

Kastamonu'da kış uykusuna yatmaya hazırlanan ayıların saldırıları nedeniyle vatandaşlar evinden çıkmaya korkuyor.

Kış uykusuna yatmaya hazırlanan ve kış uykusu öncesi gereken yiyecekleri depolamak için ormanlık alanda yiyecek bulamayan boz ayılar, yerleşim yerlerine kadar indi. Kastamonu genelinde ayıların saldırdığı 17 büyük hayvan telef olurken, hayvan otlattığı sırada ayının saldırdığı 2 kişi de yaralandı. Büyükbaş hayvanların yanı sıra ayrıca 4 köpek, 1 eşek ve 1 koyun da ayının saldırısı sonucunda telef oldu. Vatandaşların evlerine kadar gelen ayılar köylülerin sebze ve meyve bahçelerine de büyük zarar verirken, içerisinde bal var zannettiği arı kovanlarını parçaladı.

Hayvanlarını otlatmaya, hatta evlerinin önüne çıkmaya korkan vatandaşlar, yetkililerden yardım istiyor. Ayı saldırılarının arttığı sadece son 1 haftada Kastamonu’nun Ağlı ilçesinde 3, Araç ilçesinde 2, Azdavay ilçesinde 1, Cide ilçesinde 3, İnebolu ilçesinde 1, Çatalzeytin ilçesinde 3, Küre ilçesinde 1, Şenpazar ilçesinde 1, Doğanyurt ilçesinde 2 olmak üzere 17 büyükbaş hayvan telef oldu. Sahipleri, kaybolan hayvanlarını ayı parçalarken buldu. Araç ilçesinde 1 ve Cide ilçesinde de 1 olmak üzere hayvanlarını otlatmak için meraya giden toplam 2 kişi de ayıların saldırısına uğradı. Saldırıya uğrayan 2 kişi, Kastamonu Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN