Kavcıoğlu'nun açıklamalarına Kılıçdaroğlu'ndan tepki

Kavcıoğlu'nun açıklamalarına Kılıçdaroğlu'ndan tepki

Gündemdeki yerini koruyan 128 milyar dolar nerede? tartışmaları deva ederken TCMB Başkanı Kavcıoğlu'nun ilk açıklamasına Kılıçdaroğlu'ndan yanıt geldi. Kavcıoğlu'nun açıklamalarını yüzeysel olarak niteleyen Kılıçdaroğlu, açıklanmasını istedikleri konunun 'Merkez Bankası'nın dövizi hangi tarihte, kaça ve kimlere sattığı' olduğunu vurguladı.

Uzun zamandır gündemde olan muhalefet partilerinin Merkez Bankası'ndaki 128 milyar doların satıldığı iddiası üzerine dün ilk defa yeni Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu, açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Kavcıoğlu dün yaptığı açıklamada döviz alım-satımlarının koordinasyon içerisinde yapılabilmesi için Şubat 2017'de Hazine Müsteşarlığı ile protokol imzaladıklarını bildirerek, "Bilanço varlık yükümlülük denkliği açısından bakıldığında, ortada kaybolmuş bir varlıktan bahsetmek mümkün değildir" sözlerini kaydetti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kavcıoğlu'nun açıklamalarına "Yüzeysel açıklamalar toplumu ikna etmez" yorumunda bulundu.

'KİMLERE, HANGİ KUR ÜZERİNDEN SATILDIĞINI ÖĞRENMEK İSTİYORUZ'

Cumhuriyet'ten İpek Özbey'in haberine göre; Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası tarafından bu açıklamanın daha önce yapılması gerektiğini belirtti ve "2016’dan beri bu konuda hiçbir açıklama yapılmıyor. Üstelik defalarca soruldu.

En baştan itibaren bizim istediğimiz, Merkez Bankası dövizi hangi tarihte sattı, kaça sattı, kimlere sattı, bunları açıklaması. Yüzeysel yapılan bir açıklama toplumu tatmin etmez.

Dolayısıyla biz hâlâ 128 milyar doların kimlere, hangi kur üzerinden satıldığını öğrenmek istiyoruz. Çünkü o para, bir kişinin kendi kişisel parası değil. O para, doğrudan doğruya halkın parası. 83 milyonun parasıdır ve dolayısıyla 83 milyonun da bu paranın akıbetini öğrenme hakkı vardır” dedi. 

PANKARTLARIN SÖKÜLMESİNE SERT TEPKİ

'128 milyar dolar nerede?' pankartlarının sökülmesine ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu, "Hiçbir darbe döneminde karşılaşmadığımız bir durumla karşı karşıyayız" diyerek "Askeri darbe döneminde olmayanı sivil darbe döneminde yaşıyoruz. 128 milyarın nerede olduğunun gizlenmesinin nedeni, Merkez Bankası’nın soyulmasını halkın gözünden kaçırmak istemeleri" açıklamasında bulundu.

KILIÇDAROĞLU'NDAN GENÇLERE SÖZ

CHP lideri Kılıçdaroğlu gece yarısı sosyal medya sitesi Twitter'dan paylaştığı bir video ile gençlere seslendi. "Yıllardır troll orduları ile algı oluşturmaya çalışıyorlar, artık bunları yemeyin gençler!" mesajıyla paylaştığı videoda Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Sevgili gençler saat 12'yi geçti. Bu kez size evimin mutfağından sesleniyorum. Biliyorum bu paylaşımın altına bir süre sonra troll ordusu saldıracak. Neymiş efendim? Kılıçdaroğlu muhalefet yapamıyormuş. Neymiş efendim? Kılıçdaroğlu liderlik yapamıyormuş. E haklılar. 128 milyar dolar ezberlerini bozdu. Bakın gençler, sizden bir isteğim var. Bunları artık yemeyin. Çünkü bunlar gidici. Biz iktidara geleceğiz. Size sözüm söz. Sizden çalınan ne varsa alıp size geri vereceğim. Çünkü ben sizleri çok seviyorum."

NE OLMUŞTU?

CHP'nin reklam panolarına astırdığı '128 milyar dolar nerede?' yazılı afişler sökülmüş ve ardından konuya ilişkin soruşturma başlatılmıştı.

Muhalefet tarafından ısrarla sorulan soruya iktidar kanadından farklı yanıtlar gelmiş ve dün ilk defa Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, açıklamalarda bulunmuştu. Kavcığlu, açıklamalarında döviz alım-satımlarının koordinasyon içerisinde yapılabilmesi için Şubat 2017'de Hazine Müsteşarlığı ile protokol imzaladıklarını bildirerek, "Bilanço varlık yükümlülük denkliği açısından bakıldığında, ortada kaybolmuş bir varlıktan bahsetmek mümkün değildir" sözlerini kaydetmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN