KDC'de ayrılıkçılar 13 sivili öldürdü

KDC'de ayrılıkçılar 13 sivili öldürdü

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Ugandalı ayrılıkçılar, 13 sivili öldürdü. Son saldırı ile KDC ordusunun ayrılıkçılara karşı 1 Kasım'da başlattığı operasyon sonrası en az 123 sivil, ayrılıkçıların misilleme saldırılarında yaşamını yitirmiş oldu.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin (KDC) Beni kentinde Ugandalı ayrılıkçı grup Demokratik İttifak Güçleri'nin (ADF) saldırısında 13 kişi yaşamını yitirdi.

Yerel basındaki haberlere göre, ayrılıkçılar Oicha bölgesinin 10 kilometre güneybatısındaki Kukutama, Aveyi ve Kazaroho köylerine saldırı düzenledi.

Sivil toplum kuruluşu Barış, Demokrasi ve İnsan Haklarını Teşvik Çalışmaları Merkezi, saldırıda çoğu bıçakla 13 sivilin öldürüldüğünü belirtildi.

Son saldırı ile KDC ordusunun ayrılıkçılara karşı 1 Kasım'da başlattığı operasyon sonrası en az 123 sivil, ayrılıkçıların misilleme saldırılarında yaşamını yitirmiş oldu.

DAKAR/AA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN