Kıbrıs Rum Kesimi'nde 'seri katil’ sonrası emniyet müdürü görevden alındı

Kıbrıs Rum Kesimi'nde 'seri katil’ sonrası emniyet müdürü görevden alındı

Rum Yönetimi Lideri Nicos Anastasiadis, Rum Milli Muhafız Ordusu’nda görevli Teğmen Nikos Metaksas’ın 5’i kadın 2 çocuğu öldürmesi nedeniyle Emniyet Genel Müdürü Zacharias Chrysostomou'yu görevden aldı. Rum Adalet Bakanı Ionas Nicolaou da yaşananlar üzerine istifa etmişti.

Emniyet Genel Müdürü Chrysostomou Ada'da infial yaratan cinayetler üzerine Anastasiadis ile bir araya geldi. Rum Başkanlık Sarayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Anastasidis'in, Güney Kıbrıs'ta kaybolan kadınlarla ilgili düzgün araştırma yapmada polisin başarılı olmaması ve olayın seri cinayetlere dönüşmesi üzerine Emniyet Genel Müdürü Zacharias Chrysostomou’yu görevden aldığı" kaydedildi.

Açıklamada, "Chrysostomou’nun kişisel olarak bu olaylara dâhil olmadığının bilinmesine rağmen kendisinden polis gücünün itibarını korumak için sorumluluğu üstlenmesi istendiğini" ifade edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN