Kılıçdaroğlu: Şehir Üniversitesi'ni Davutoğlu'ndan intikam almak için kapattılar

Kılıçdaroğlu: Şehir Üniversitesi'ni Davutoğlu'ndan intikam almak için kapattılar

CHP lideri Kılıçdaroğlu, ‘borç’ bahanesi ile el konulup Marmara Üniversitesi’ne devredilen İstanbul Şehir Üniversitesi’nin Cumhurbaşkanı Kararı ile kapatılmasına tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Davutoğlu'ndan intikam almak için üniversiteyi kapattılar" dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun kurucusu olduğu Bilim ve Sanat Vakfı tarafından 2008 yılında kurulan İstanbul Şehir Üniversitesi, Cumhurbaşkanlığı kararı ile kapatıldı. Üniversitenin kapatılma kararına siyaset, akademi ve medya dünyasından tepki yağdı. Tepkilerde kararın hukuk dışı ve kabul edilemez olduğu vurgulanırken 28 Şubat göndermesi yapılması da dikkat çekti.

TBMM'de partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da üniversitenin kapatılmasına tepki göstererek bunun bir intikam olduğunu söyledi.

'İNTİKAM İÇİN KAPATILDI'

Kılıçdaroğlu, "Bu üniversite neden kapatıldı? Maltepe'de çok güzel bir alanı vardı. Pırıl pırıl öğrenciler, dinamik, her görüşten akademisyenler vardı. Göz kamaştıran bir üniversite durumundaydı, genç bir üniversiteydi. Ama intikam almak için üniversiteyi kapattılar. Kimden? Sayın Ahmet Davutoğlu'ndan. Niçin ayrıldın? Niçin hak hukuk diyorsun, niçin adalet diyorsun, niçin üniversite diyorsun? Bu nedenle kapatıldı orası" diyerek şöyle devam etti:

'DEVLET KİN İLE YÖNETİLMEZ'

"Devlet kin ile yönetilmez. Devleti kinle yönetirseniz, yıpratırsınız. Devlette adalet olması lazım. Hak olması lazım. Hukuk olması lazım. Siz bugüne kadar pek çok üniversiteye yardım yaptınız. Yardım yaptığınız hiçbir üniversiteye biz CHP olarak çıkıp 'Neden yardım yaptınız?' demedik. Bilime, teknolojiye, insana yatırım yapıyorsanız buna karşı çıkmadık."

'KAPATMAK TÜRKİYE'NİN İTİBARINA DARBE OLUR'

Dünyanın dört bir yanındaki üniversitelerde görev yapan 65 saygın akademisyen, ‘borç’ bahanesi ile el konulup Marmara Üniversitesi'ne devredilen Şehir Üniversitesi'nin öğrencilerinin çağrısına ortak olmuş ve akademisyenler Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderilen açık mektuba imza atarak "Üniversitenin kapatılması, akademik kurumların özgürlüğü ve özerkliği açısından Türkiye'nin itibarına önemli bir darbe olacaktır" uyarısı yapmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN