Kılıçdaroğlu: Melih Bulu akıllı bir adamsa görevi bırakır

Saadet Partisi'ni ziyaret eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, Boğaziçi'ne rektör olarak atanan Melih Bulu'ya istifa çağrısını yineledi. Kılıçdaroğlu, "Melih Bulu akıllı bir adamsa görevi bırakır" ifadelerini kullandı.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nu ziyaret etti. İki lider görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenledi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör atanan Prof. Dr. Melih Bulu'nun gerginliği bitirmek için görevinden ayrılması gerektiği söyledi.

İki lider, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeme getirdiği yeni anayasa değişikliği açıklamasını değerlendirdi. "Bu tartışmayı başlatabilmeniz için öncelikle var olan anayasaya uymanız gerekir." diyen Kılıçdaroğlu, "Biz mevcut anayasaya uymayan bir kişinin davetine nasıl güveneceğiz?" açıklamalarına yer verdi.

SP lideri Temel Karamollaoğlu ise, "Bunlar doğrudan doğruya gündemi değiştirmeye yönelik. Meclis'te çoğunluğu bulamayacakları neredeyse kesinken, milleti meşgul ediyorlar. Anayasadan önce zihniyetlerin değişmesine ihtiyaç var." şeklinde konuştu. 

"AKILLI BİR ADAMSA İSTİFA EDER"

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki rektör protestolarını değerlendiren Kemal Kılıçdaroğlu, Melih Bulu'ya istifa çağrısını yineleyerek şunları kaydetti:

"Bütün evlatlar bizim evlatlarımız. Çok iyi koşullarda yetişmelerini isteriz. Atama doğru değildir. Orada hocalar, öğrenciler, mezunlar karşı çıkıyor. Kimse rektörle çalışmak istemiyor. Olmuyorsa ayrılırsınız, gerginliğe ortam hazırlamazsınız. O görevde olmak ne katacak size? Herkesin reddettiği bir görevde olmak size ne katacak? Hepimizin oturup sağ duyu ile düşünmesi lazım. Öğrenciler ne yaptılar Allah aşkına? Toplantı ve gösteri yaptılar. Anayasal hak. Bir büyüklük yap, ayrıl. Yarın çocukların yüzüne nasıl bakacak?

Bu çocuklara ben memleketimizin evlatları dedim. Terörist diyorlar, suç. Bir kişinin terörist sayılabilmesi için mahkeme kararı lazım. Dava açılırsa tazminat ödemek zorundalar. Gençler bazen bizim düşündüğümüzden aşırı hareketler de yapabilirler. Bizim bunu anlayışla karşılamamız lazım. Rektör akıllı bir adamsa istifa eder. Hırslı bir adam değilse görevi bırakır. Çoluk çocuğuna hesap vermek için ayrılır."

Temel Karamollaoğlu: Sayın Erdoğan'ın geçmişte söylediği sözler var. Gençlere 'her türlü baskıya direnin' diyor. O sözlere bir daha baksa iyi olur. 

"TÜRKİYE'NİN GERÇEK GÜNDEMİ ASLINDA PAHALILIK"

Kılıçdaroğlu yeni anayasa tartışmalarına yönelik olarak şu ifadelere yer verdi: “Türkiye'nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yok. Belli konularda farklı düşünebiliriz ama ortak çabalarımız var. Türkiye'nin gerçek gündemi aslında pahalılık. Türkiye'nin bu kutuplaşmadan çıkması lazım. Bu tartışmayı başlatabilmeniz için öncelikle var olan anayasaya uymanız gerekir.

Biz mevcut anayasaya uymayan bir kişinin davetine nasıl güveneceğiz? AYM'nin kararlarının uygulanmadığı bir ülkedeyiz biz. Hak arama ve adalet kavramı üzerinden yeni bir düşünceyi, zihniyet değişikliğini gerçekleştirmek zorundayız.  Erdoğan bunu kabul eder mi? Edeceğini sanmıyorum. Önemli olan var olana uyacaksınız ve onu mükemmel hale getireceksiniz. Yasalara saygılı olmamız lazım, hukukun üstünlüğüne inanmamız lazım"

HDP İLE GÖRÜŞME

İttifak iddiaları ve HDP ile görüşme konularını değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Yasalara göre kurulan bütün siyasi partiler zaman zaman bir araya gelmek, konuşmak durumundadırlar. Demokrasinin gereği budur zaten. Bir siyasi partiyi düşmanlaştırmak doğru değildir. Düşmanlaştırmak demokrasiye karşı çıkmak demektir. HDP bir siyasi partidir, bizimle görüşmek isterse görüşürüz. Düşüncelerimizi paylaşırız. Onlar ayrı parti, biz ayrı partiyiz. Şu aşamada bir ittifak da ittifak arayışı da söz konusu değil." şeklinde konuştu.

HDP'nin ziyaretini değerlendiren Temel Karamollaoğlu ise "Osman Öcalan'ın seçimler esnasında, aranan bir insanın TRT'de nasıl konuşturulduğu gündeme gelmedi. Bu tip meselelere değinirken çifte standarttan biraz kaçınarak yaklaşmak gerek kanaatindeyim. Biz hiçbir zaman teröre bulaşmış olan kesimleri aklayacak bir ifade kullanmadık, kullanmayız. Hiçbir zaman, teröre bulaşmış insanlarla bir araya gelmedik." açıklamalarına yer verdi.

ENİS BERBEROĞLU KARARI

AYM'nin Enis Berberoğlu kararını değerlendiren Kılıçdaroğlu, "AYM kararının uygulanmaması söz konusu. TBMM Başkanı'yla konuştuk, uygulayacak. Anayasada açık net hüküm var. Yasama, yargı, yürütmeyi bağlar bu kararlar. Emredici hüküm." sözlerine yer verdi.

TAZMİNAT DAVASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açtığı davada 100 bin lira tazminata mahkum olan Kemal Kılıçdaroğlu, "Ben inandığım yoldan dönmeyeceğim." dedi 

Tarihin kendisini haklı çıkaracağını ifade eden Kılıçdaoğlu, "Tank palete ne yaparsa yapsın ben haklıyım. Ordunun en önemli fabrikasını Katar'a peşkeş çekti mi. 1 dolar almadı. Bedava verdi. Onların yargıçları bana ceza verebilir. Hiç önemli değil. Ben inandığım yoldan dönmeyeceğim. Tarih beni haklı çıkaracak" diye konuşu.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN