Kimlik kartı ile ehliyet nasıl birleştirilir? İşte kimlik ve ehliyet birleştirme randevusu 2020

Kimlik kartı ile ehliyet nasıl birleştirilir? İşte kimlik ve ehliyet birleştirme randevusu 2020

Çipli yeni kimlik kartları artık ehliyet yerine geçebilecek. Kimlik kartı ile ehliyeti birleştirmek için ilçe nüfus müdürlüklerinden randevu alınması gerekiyor. Peki, 'kimlik ile ehliyet birleştirme ücretli mi?' İşte detaylar...

'Kimlik ile ehliyet birleştirme randevusu nasıl alınır 2020?', 'Yeni kimlik ile ehliyet birleştirme nasıl ve nereden yapılır?' sorularının yanıtlarına sayfamızda yer verdik. İçişleri Bakanlığı tarafından 21 Eylül 2020'den itibaren başlatılan kimlik kartı ile ehliyet birleştirme randevuları yoğun ilgi görüyor. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nde ehliyet bilgileri, yeni çipli kimlik kartına yüklenebiliyor. İşte, 'kimlik ve ehliyet birleştirme işlemleri için randevu alma ekranı'...

KİMLİK KARTI İLE EHLİYET BİRLEŞTİRİLİYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun tanıttığı 'Hayat Kimliğinle Kolay' uygulaması vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Bakanlıktan yapılan açıklamada, 21 Eylül 2020 Pazartesi'den itibaren 5 günde 120 bin 695 kişinin sürücü belgesindeki bilgilerin kimliğine entegre edildiği bildirdi.

Uygulamayla yeni nesil sürücü belgelerindeki bilgiler, çipli kimlik kartlarına entegre ediliyor. Böylece vatandaşların yanlarında sürücü belgesi bulundurma zorunluluğu ortadan kalkıyor.

EHLİYET İLE KİMLİK KARTI BİRLEŞTİRME NASIL YAPILIR?

Yeni tip sürücü belgesine sahip olanlar kimlik kartlarıyla nüfus müdürlüklerine başvurduklarında ya da kimlik kartı değiştirmek için nüfus müdürlüklerine geldiklerinde, bu hizmetten ücretsiz olarak yararlanabiliyor.

KİMLİK VE EHLİYET BİRLEŞTİRME RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Sürücü belgesi bilgisini kimlik kartına yükletmek isteyenler, nüfus müdürlüklerine, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri (NVİ) Çağrı Merkezi Alo 199 veya randevu.nvi.gov.tr sitesinden randevu alarak başvuru yapabiliyor.

EHLİYET VE KİMLİK BİRLEŞTİRME ÜCRETLİ Mİ?

Yeni sürücü belgeleri, Türkiye genelinde nüfus müdürlüklerinden randevu alınarak yeni nesil kimlik kartlarına yüklenebiliyor.

Sürücü belgesindeki bilgilerin yüklenmesi için herhangi bir ücret alınmamaktadır.

NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜNDEN RANDEVU ALMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN