'Kınama yayınlamadık' dediler görevden alındılar

'Kınama yayınlamadık' dediler görevden alındılar

Son dakika haberi... Türkiye Emekli Subaylar Derneği Genel Başkanı Emekli Tuğgeneral Namık Kemal Çalışkan ve yönetim kurulu üyeleri görevden alındı.

Son dakika haberi... İçişleri Bakanlığı, Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Yönetim Kurulu Başkanı ve yöneticilerini görevden aldı. 

"BİLDİRİYE BENZER AÇIKLAMALAR YAPTILAR"

Bakanlık'tan yapılan açıklamada, TESUD yöneticilerinin, son günlerdeki açıklamalarında ve basın yayın organları vasıtasıyla yaptıkları beyanlarında, 104 emekli amiral tarafından yayımlanan bildiriye destek oldukları ve açıklamalarının emekli amirallerin bildirisiyle benzerlik taşıdığının görüldüğü belirtildi.

Emekli amirallerce yayımlanan bildiriye ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Türk Ceza Kanunu'nun 316/1 maddesi kapsamında başlatılan soruşturmanın sürdüğü hatırlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ

"TESUD yöneticilerinin 104 emekli amiralin bildirisine destek açıklaması üzerine Bakanlığımızca da 8 Nisan'da Mülkiye Müfettişi ve Dernekler Denetçileri görevlendirilmiştir. Müfettiş ve denetçiler tarafından inceleme sonrası hazırlanan rapor, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddeleri uyarınca ve genel hükümler gereğince yasal işlemlerin takdir ve ifası için Başsavcılığa tevdi edilmiştir.

Ayrıca dernek yönetim kurulu başkanı ve diğer yönetim kurulu üyeleri, 5253 sayılı Dernekler Kanunu'nun 27'nci maddesinin üçüncü fıkrası gereğince geçici bir tedbir olarak Bakanlık makamının onayıyla görevden uzaklaştırılmıştır."

ÇALIŞKAN'IN EVİNDE ARAMA

Odatv'de yer alan habere göre de TESUD Genel Başkanı Emekli Tuğgeneral Namık Kemal Çalışkan'ın evinde arama yapıldı. Çalışkan'ın kendisine ait telefon ve bilgisayar gibi dijitallerine el konuldu.

Çalışkan'a 22 Nisan'da ifade vermek üzere çağrı yapıldığı bildirildi. 

NE OLMUŞTU?

Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD), Milli Savunma Bakanlığı'nın "104 amiralin bildirisini kınadılar" açıklamasını reddederek "Emekli amirallerin bildirisine yönelik herhangi bir kınama ifadesi kullanılmamıştır" açıklamasını yapmıştı.

TESUD, MSB'nin, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı "Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) ve Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri Milli Savunma Bakanlığına destek ziyareti gerçekleştirerek bazı amirallerin yayımladığı bildiriyi kınadıklarını belirtti" şeklindeki açıklamayı reddetmişti.

MSB'nin açıklamasını reddeden TESUD'dan "Emekli amirallerin bildirisine yönelik herhangi bir kınama ifadesi kullanılmamıştır" açıklaması yapılmıştı. 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN