Emekli amiraller için yeni karar: Yasak kaldırıldı, elektronik kelepçeler çıkıyor

Emekli amiraller için yeni karar: Yasak kaldırıldı, elektronik kelepçeler çıkıyor

Elektronik kelepçe takılan emekli amirallerden Atilla Kezek, Atilla Kıyat, Türker Ertürk ve Ali Sadi Ünsal'ın il dışına çıkış yasağı kaldırıldı. Yasağın kalkması ile 4 isme takılan elektronik kelepçeler de çıkarılacak.

Elektronik kelepçe takılan emekli amirallerden Atilla Kezek, Atilla Kıyat, Türker Ertürk ve Ali Sadi Ünsal'ın il dışına çıkış yasağı kaldırıldı.

Cumhuriyet'in haberine göre, adli kontrol kararlarına itiraz eden avukatlar, ayrıca mahkemenin bu yönde kararı olmadığını vurgulayarak elektronik kelepçeye de itiraz etti.

Mahkeme, Kezek, Kıyat, Ünsal ve Ertürk için yapılan adli kontrol itirazlarını değerlendirerek yurt dışına çıkış yasağının devamına, il dışına çıkış yasağının ise kaldırılmasına karar verdi.

"KELEPÇEYİ DE GELİP ÇIKARACAKLAR"

Cumhuriyet'e konuşan Atilla Kıyat, şunları kaydetti: "Mahkeme il dışına çıkma yasağı vermişti. Denetim şubesi de bu mahkeme kararı gereğince il dışına çıkmadığımızı elektronik kelepçe ile kontrol altında tuttu. Prosedür bu şekilde işledi. Şimdi mahkeme il dışına çıkma yasağını kaldırdı. İl dışına çıkma yasağı kalkarken yurt dışına çıkma yasağımız duruyor. Kelepçeyi de gelip çıkaracaklar."

İmzacı amirallerden Ali Sadi Ünsal'ın avukatı Şule Nazlıoğlu Erol da tüm amiraller için gerekli itirazların yapıldığını ve bu kararın sırasıyla diğer emekli amiraller için de uygulanmasını beklediklerini belirterek "Kararlar Adli Kontrol Bürosu'na bildirildikten sonra kelepçeleri çıkaracaklar" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile ilgili sözleri sonrası başlayan tartışmalar ve Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı'nın 'takke ve cübbe' giydiği fotoğraf ile 3 Nisan'da 104 emekli amiral ortak bir açıklama yapmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da 104 emekli amiralin açıklaması ile ilgili soruşturma başlatıldığını duyurmuştu. Soruşturma kapsamında 4 Nisan'da 10 emekli amiralin gözaltına alındığını duyurulmuştu.

Bir haftalık gözaltı süreci sonrası gözaltına alınan ve ifadeye çağrılan emekli amirallere, il dışına ve yurt dışına çıkış yasağı uygulanmış ve bu kapsamda 14 Nisan'da elektronik kelepçe takılmaya başlamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN