Kısıtlamaya tepki gösteren esnaf tabelayı parçaladı: O zaman bize ekmek verin

Koronavirüsle mücadele kapsamında hafta sonu uygulanacak 56 saatlik kısıtlamaya tepki gösteren bir esnaf, ‘evde çoluk çocuk aç’ diyerek dükkanın tabelasını parçaladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüsle mücadele kapsamında hafta içi 21.00 ile 05.00 arasında, hafta sonu ise Cuma akşamı saat 21.00'den Pazartesi 05.00'e kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağını duyurmuştu. Türkiye genelinde 7 Aralık Pazartesi saat 05.00'te sona erecek sokağa çıkma kısıtlaması başladı.  

Kısıtlamanın olduğu cumartesi ve pazar günleri market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatlerinde faaliyet gösterebilecek.  

Aynı saatler arasında market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve çevrim içi sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde satış yapabilecek. Fakat kafe ve restoranlar kapalı olacak.  

Ekonomik gidişat nedeniyle zor günler geçiren esnaf, kısıtlama kararı sonrası zora girdi.  

İstanbul Ataşehir’de bu duruma isyan eden bir esnaf "Burada 70 personel var, hepsinin evde çoluk çocuğu aç. Bunlar mecburlar çalışmaya" diyerek dükkanın tabelasını parçaladı.  

"EVDE ÇOLUK ÇOCUK AÇ"

KRT'de yer alan habere göre, esnaf, koronavirüs salgını döneminde çıkarılan genelgeleri kast ederek "Bir genelgede SGK primleri için çıkartın, mal sahipleri için çıkartın" dedi.  

Esnaf şunları söyledi;  

"Biz evet hata yapıyoruz, biz alkollü mekan değiliz. Biz sadece çay satıyoruz, bunun için bu şekilde yargılamamak gerekiyor. Burada 70 personel var, hepsinin evde çoluk çocuğu aç. Bunlar mecburlar çalışmaya... O zaman bize ekmek verin kardeşim. Personele ekmek verin. Bir genelgede SGK primleri için çıkartın, mal sahipleri için çıkartın, vergi için çıkartın." 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN