Kongo'da bir köye saldıran isyancılar 25 sivili katletti

Kongo'da bir köye saldıran isyancılar 25 sivili katletti

2020 yılının son gününde Afrika ülkesi Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde Demokratik İttifak Güçleri (ADF) adlı isyancı grubunun bir köye düzenlediği saldırıda en az 25 sivil hayatını kaybetti.

Saldırının yaşandığı Beni bölgesi yöneticisi Donat Kibuana yaptığı açıklamada, "ADF düşmanının geçtiğini gördük. Onların peşine düşen ordu, bir kasabada 25 sivilin cesedi ile karşılaştı" dedi.

2014'TEN BUGÜNE  3 BİNDEN FAZLA SİVİL ÖLDÜRÜLDÜ

Ülkenin doğusunda faaliyet gösteren ADF'nin bölgedeki saldırılarında 2014'ten bu yana 3 binden fazla sivil hayatını kaybetti. Ugandalı Müslüman isyancı grup Beni çevresinde yoğun olarak kaçakçılık faaliyetleri yürütüyor.

Kivu'nun vilayetlerinin en ölümcül silahlı grubu olarak bilinen ADF'nin bazı saldırılarını daha önce IŞİD üstlenmişti

Ülkenin Ruanda, Uganda ve Burundi'nin bulunduğu doğu sınırı, 20 yıldır altın ve kobalt gibi yer altı kaynaklarının kontrolünü sağlamaya çalışan silahlı grupların saldırıları ve çatışmalarına sahne oluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN