Kongo'da tekne battı: 2 ölü, 31 kayıp

Kongo'da tekne battı: 2 ölü, 31 kayıp

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin (KDC) doğusundaki Kivu Gölü'nde, 83 yolcunun bulunduğu teknenin batması sonucu 2 kişinin hayatını kaybettiği, 31 kişinin kaybolduğu bildirildi.

Yerel basındaki haberlere göre, Güney Kivu eyaletindeki Kalehe bölgesinde bulunan Kaziba kasabasından Kuzey Kivu'nun başkenti Goma'ya giden, tarım ürünleriyle aşırı yüklü bir tekne Kivu Gölü'nde alabora oldu.

Teknede bulunan 83 kişiden 50'si kurtarılırken, 31 yolcu kayboldu, 2 kişinin cesedine ulaşıldı.

Sivil savunma yetkilisi Delphin Mbirimbi, teknenin aşırı yük ve sert rüzgar nedeniyle alabora olduğunu, kaybolan kişileri arama çalışmalarının sürdüğünü aktardı.

Kalehe bölgesinde 15 Nisan'da meydana gelen tekne kazasında 130'a yakın kişi yaşamını yitirmişti.

Tropikal iklimi nedeniyle geniş ormanlık alanlara ve çok sayıda nehir ve göle sahip ülkede, büyük şehirler dışında kara yolu ağı bulunmuyor.

Halk, ulaşım için Kongo Havzası'nı çevreleyen nehirleri tercih ediyor ancak eski ve bakımsız teknelerin aşırı yüklü şekilde kullanılması sık sık ölümlü kazalara neden oluyor.

DAKAR/AA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN