Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer kimdir kaç yaşında ve nereli?

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer kimdir kaç yaşında ve nereli?

Corona virüsün çocuklara doğru anlatılmasının kafalarında oluşabilecek ‘felaket senaryoları’nı önlemek için önemli olduğunu dile getiren Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer kimdir kaç yaşında ve nerelidir? İşte detaylar…

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1997 yılında mezun olan Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, Çocuk Enfeksiyon Bilim Dalı’nda Yandal İhtisasını tamamladı. İşte Prof. Dr. Hasan Tezer’in hayat hikâyesi…

HASAN TEZER KİMDİR?

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, ilk ve orta öğrenimlerini Antakya’da tamamladı. 1997 yılında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan Tezer, 1998 yılında S.B. Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları İhtisasına başladı. Burada 2003 yılında Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı oldu.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Bilim Dalı’nda Yandal İhtisasını tamamlayan Tezer, Devlet Hizmet Yükümlülüğü’nü yapmak üzere Ankara Dışkapı Çocuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne atandı.

2010 yılında Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Doçenti olan bilim insanı, 2011 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ABD, Çocuk Enfeksiyon Bilim Dalı’na öğretim üyesi oldu. Kariyerine hala burada devam eden Hasan Tezer’in özellikle ilgili duyduğu alanlar arasında; Febril Nötropeni, Çocuklarda Bağışıklama, Hastane Enfeksiyonları ve Zoonotik Hastalıkları vardır.

ÇOCUKLARA SALGIN HAKKINDA BİLGİ VERİRKEN NELER YAPILMALIDIR?

Koronavirüs salgını sürecinde okul öncesi ve ilkokulun ilk sınıflarındaki çocuklarla konuşurken verilen bilgilerin kısa ve basit tutulması gerektiğini dile getiren Tezer, bu yaştaki çocukların hastalık kavramını yetişkinler gibi yetişkinler gibi kavrayamayacağını, ilkokul çağının sonundaki ve ortaokulun başındaki çocuklar corona virüs salgını boyunca güvende olup olmadıklarını konusunda telaşlanabileceğini, salgının kendi çevrelerine de yayılması durumunda neler olacağı konusunda endişeye kapılabileceklerini söyledi.

Prof. Dr. Tezer, ayrıca çocukların çevrelerinden duydukları bilgilerin doğru olup olmadığını sorgulamakta zorluk çekeceğini, yanıltıcı ya da sansasyonel bilgilere kapılabileceklerini, böyle durumlarda bölgede salgını önlemek için neler yapıldığının anlatılabileceğini, bu yaş grubunun özellikle gelecekte neler olacağına odaklandığını, bu nedenle durumu açıklarken doğru bilgileri aktarmak ve kafalarında oluşabilecek ‘felaket senaryoları’nı önlemenin önemli olduğunu belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN