Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan kimdir kaç yaşında ve nereli?

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan kimdir kaç yaşında ve nereli?

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, koronavirüsün (Corona virüs) 28 gün kesintisiz sokağa çıkma yasağı uygulanarak bitirilebileceğini söylemesinin ardından dikkatleri üzerine çekti. Peki Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan kimdir, kaç yaşındadır ve aslen nerelidir? Tüm bilgiler karar.com’da…

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, koronavirüs salgınıyla ilgili bazı doktorların televizyonlarda yanlış bilgi vermesine tepki göstermesiyle tanındı. Şu an aynı zamanda Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanlığı görevini de yürüten Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’ın hayat hikâyesi haberimizde…

MEHMET CEYHAN KİMDİR?

Çocukluk dönemine ve doğum yılına dair bilgi bulunmayan Mehmet Ceyhan, 1981 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Yine aynı yıl aynı üniversitenin Tıp Fakültei'nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ihtisasına başladı ve 1985 yılında bitirdi.

Mehmet Ceyhan, 1983-1985 yılları arasında Beslenme ve Metabolizma bilim uzmanlığı derecesi aldı. Vatani görevini Adana Asker Hastanesinde 1985-1987 yılları arasında yaptı. Zorunlu hizmetlerini de 1987-1989 yılları arasında Ankara Etimesgut Devlet Hastanesinde yerine getirdi.

1988 yılında çocuk sağlığı ve hastalıkları doçenti unvanını alan Mehmet Ceyhan, 1989 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Ünitesi'nde öğretim üyesi olarak göreve başladı. Burada yan dal ihtisası yaptı. 1995 yılında Prof. unvanını alan Ceyhan, 1998 yılında ABD Cincinnati Childrens Hospital'da Çocuk Enfeksiyon Bölümünde çalıştı.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Hala Enfeksiyon Hastalıkları ve Pediatri Uzmanlık Akademisi Derneği Başkanlığı ile Aşı Çalışma Grubu Koordinatörlüğü görevlerini yürüten Ceyhan, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı olarak çalışmaya devam ediyor.

Öte yandan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Sağlık Bakanlı Fahrettin Koca tarafından oluşturulan Koronavirüs Bilim Kurulu Üyeliği görevine de getirilmiştir.

VİRÜS 28 GÜNDE BİTER

Mehmet Ceyhan, koronavirüs salgınının Türkiye’de 28 gün kesintisiz sokağa çıkma yasağı uygulanarak bitirilebileceğini belirterek, salgının 2 haftada pik noktasına ulaşıp, 2,5 – 3 ay gibi bir sürede bitirilebileceğini söyledi.

Şu an çok fazla tespit edilmeyen vaka olduğunu belirten Ceyhan, her tespit edilen vakaya karşı 10 tane tespit edilmeyen vaka olduğunu, toplum içinde 600 bin civarında tespit edilmemiş asemptomatik vaka olduğunu belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN