Koronavirüs Türkiye son durum | 8 Nisan Türkiye’deki vaka ve ölüm sayısı kaç oldu?

Koronavirüs Türkiye son durum | 8 Nisan Türkiye’deki vaka ve ölüm sayısı kaç oldu?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu toplantısı sonrasında Türkiye’deki vaka ve ölü sayısını paylaştı. İyileşen hasta artışına vurgu yapan Bakan Koca, izolasyonun önemine dikkat çekti. Peki, Koronavirüsün Türkiye’deki son durum ne oldu? 8 Nisan Türkiye’deki vaka ve ölüm sayısı karar.com’da…

Koronavirüsün Türkiye’deki son durumu hakkında yeni verileri paylaşan Sağlık Bakanı, risk grubunun kapsamının genişlediğini ve hastalığın gençlerde de oranının arttığını vurguladı. Peki, 8 Nisan Türkiye’deki vaka ve ölüm sayısı kaç oldu? Haberimizde en güncel bilgileri bir araya getirdik…

8 NİSAN TÜRKİYE’DEKİ VAKA VE ÖLÜM SAYISI

Bakan Koca’nın paylaştığı verilere göre, son 24 saatte 20 bin 23 test yapıldı, 76 vatandaş virüs nedeniyle hayatını kaybetti ve 256 vatandaş ise iyileşti. Tespit edilen yeni vaka sayısı ise 3 bin 892 olarak kaydedildi.

KORONAVİRÜS TÜRKİYE SON DURUMU

Türkiye’de bugüne kadar yapılan test sayısı 222 bin 868’e ulaşırken, toplamda 34 bin 109 vaka tespit edildi. Bin 582 hastalığı yenerek sağlığına kavuştu, toplamda 725 hasta koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi.
Yoğun bakımda tedavi gören hasta sayısı, bin 474 entübe hasta sayısı ise toplamda 987 olarak kaydedildi.

KOVİD-19 YAŞ VE CİNSİYET DAĞILIMI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada Kovid-19’un yaş ve cinsiyet dağılımı ile de ilgili bilgiler aktardı.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de erkeklerde daha fazla görüldüğünü belirten Bakan Koca, vakaların ağırlıklı olarak görüldüğü yaş aralığının 20 ila 65 yaş arası olduğunu iletti. 65 yaşa sokağa çıkma yasağı uygulamasının olduğu dönemlerde hastalığın yaş dağılımının daha dengeli olduğunu ancak 65 yaş yasağının ardından bunun oldukça düştüğünü vurguladı. Bakan Koca, bu anlamda, tedbirlerin sonuç verdiğini gösteren, 20 - 65 yaş aralığı yoğunluğun daha çok olduğunu, 65 yaş sonrası sokağa çıkma yasağı uygulaması ile vakaların görülme oranının giderek düştüğünü söyledi.

Bununla birlikte, vefatların 65 - 85 yaş arası yoğunlaşırken, vefat oranı erkeklerde kadınlara göre daha yüksek olduğunu ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN