Koronavirüs Türkiye son durum | Corona virüsten kaç kişi öldü kaç hasta var?

Koronavirüs Türkiye son durum | Corona virüsten kaç kişi öldü kaç hasta var?

Türkiye’de görülen ilk koronavirüs vakasının üzerinden yaklaşık 20 gün geçti ve yapılan test sayısı toplamda 76 bin 981’e ulaştı. Peki, Corona virüsten kaç kişi öldü kaç hasta var? Yoğun bakımda ve entübe hasta sayısı kaç? Kaç hasta iyileşti? Tüm bilgiler haberimizde…

“Corona virüsten kaç kişi öldü kaç hasta var?” sorusu gündemin en çok araştırılan konusu haline geldi. Bakan Koca her akşam tabloyu paylaşıyor. Peki corona virüsten kaç kişi öldü kaç hasta var? İşte Türkiye’deki koronavirüs son durumu…

CORONA VİRÜSTEN KAÇ KİŞİ ÖLDÜ KAÇ HASTA VAR?

Pandemi ilan edilen ve dünyayı etkisi altına alan corona virüs Türkiye’de de yayılımına devam ediyor. Öldürücü etkiye sahip bu salgın hastalıkla ilgili son bilgileri Sağlık Bakanı Fahrettin Koca resmi Twitter hesabı üzerinden paylaşıyor.

Bakan Koca’nın yayınladığı 30 Mart Pazartesi Türkiye Koronavirüs tablosuna göre, son 24 saatte 11bin 535 kişiye corona virüs testi yapıldı

ve yapılan testlerin socunda 1610 kişiye koronavirüs teşhisi koyuldu. Bununla birlikte 37 hasta Kovid-19 nedeni ile hayatını kaybetti.

Bu tabloya göre, ilk günden bu yana toplamda 76 bin 981 test yapıldı, vaka sayısı 10 bin 827’ye ulaşırken, Kovid-19 nedeni ile hayatını kaybedenlerin sayısı ise 168 oldu.

Bununla birlikte, tespit edilen vakalardan, toplamda yoğun bakımda tedavi gören hasta sayısı 725 iken, toplam entübe hasta sayısı ise 523’3 ulaştı. 162 hasta ise iyileşerek hastaneden taburcu oldu.

DÜNYADA SON DURUM

Çin’de ortaya çıktıktan sonra yaklaşık 200 ülkede görülen corona virüsün dünya genelinde ulaştığı vaka sayısı 750 bini geçerken, salgın hastalık nedeni ile hayatını kaybedenlerin sayısı 36 bin 204 kişi olarak kaydedildi. ABD 145 bin 369 vaka ile corona virüsün en çok görüldüğü ülke ikinci sırada 101 bin 739 vakayla İtalya bulunuyor. Üçüncü sırada İspanya var. Fransa’da ise son 24 saat içinde Kovid-19 sebebiyle ölenlerin sayısı 418 kişi artarak 3 bin 24'e ulaştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN