Pfizer 6 aylık bebekler için aşı izni isteyecek

Pfizer 6 aylık bebekler için aşı izni isteyecek

Dünyada çocuklara aşı yapılması tartışmaları sürerken Pfizer ve Biontech şirketleri kasım ayında 6 ay ve 5 yaş aralığındaki çocuklara Kovid-19 aşısı yapılması için Amerikan Gıda ve İlaç Kurumu’na onay almak için başvuruda bulunacak. Pfizer, daha önce 5-11 yaş grubuna aşı uygulanmasına yönelik onay başvurusu yapacağını açıklamıştı.

Amerikan ilaç şirketi Pfizer, kasım ayında 6 ay ile 5 yaş arasındaki çocuklara yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı yapılması için ABD Gıda ve İlaç İdaresi’ne (FDA) başvurmaya hazırlanıyor. Pzifer şirketi finans direktörü Frank D’Amelio, yaptığı açıklamada, Pfizer ve Biontech şirketlerinin kasım ayında 6 ay ve 5 yaş aralığındaki çocuklara Kovid-19 aşısı yapılması için FDA’dan onay almak için başvuruda bulunacaklarını söyledi. Pfizer, daha önce 5-11 yaşlarındaki çocuklara aşı uygulanmasına yönelik onay başvurusu yapacağını açıklamıştı.

D’Amelio, 6 ay ile 5 yaş arasındaki çocuklar için aşı onay başvurusunun, 5-11 yaş aralığı için yapılacak başvurudan sonra işleme konulacağı bilgisini paylaştı. Pfizer/Biontech ve Moderna aşıları, Avrupa İlaç Ajansı (EMA) tarafından 12 yaşından büyükler için onaylanmıştı. Öte yandan İsrail’deki araştırmaya göre Kovid-19 aşısının üçüncü dozu ikincisine oranla 10 kat daha fazla antikor üretiyor.

Araştırma kapsamında hastanedeki sağlık çalışanlarının ikinci ve üçüncü dozu olduktan bir hafta sonraki antikor seviyeleri karşılaştırıldı. Karşılaştırma sonucu üçüncü dozun antikor seviyesinin ikincisine oranla 10 kat daha fazla olduğu gözlendi. Daha önce kademeli olarak farklı yaş gruplarına üçüncü doz yapılmasına karar veren İsrail yönetimi, son olarak 29 Ağustos’ta 12 yaş üstü kişileri bu gruba eklemişti.

YUNANİSTAN’DA 3 BİNDEN FAZLA ÇOCUK KORONAYA YAKALANDI

Yeni öğrenim yılının başladığı Yunanistan’da ilk ve orta dereceli okullarda Kovid-19 alarmı verildi. Gazete Duvar’ın haberine göre, Yunanistan genelinde son yedi gün içerisinde binlerce çocukta Delta varyantının saptanması uzmanlarla beraber hükümeti hareketlendirdi. Yunanistan hükümeti çocuklara da aşı yapılması için işlemleri hızlandırma kararı aldı. Bazı basın kuruluşlarına göre yeni vakaların çoğunluğu Delta varyantından kaynaklanıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN