AB, 'süper varyant'a karşı Afrika'ya uçuşları durduruyor

AB, 'süper varyant'a karşı Afrika'ya uçuşları durduruyor

Avrupa Birliği, Afrika'nın güneyinde tespit edilen yeni Kovid-19 varyantının Avrupa'ya yayılmasını önlemek amacıyla bu bölgeden yapılan uçuşları durdurmayı planlıyor.

Güney Afrika'da, ülkenin en kalabalık eyaleti olan Gauteng'de çok sayıda mutasyona sahip yeni bir varyantın genç yaştaki insanlar arasında hızlı yayılması ciddi endişe yaratıyor.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, 'B.1.1.529' isimli yeni varyanta ilişkin Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada bulunarak, "Komisyon, üye ülkelerle yakın koordinasyon içinde, virüsün B.1.1.529 varyantıyla ilgili bir endişe nedeniyle Afrika'nın güneyinden uçuşları durdurmayı önerecek" dedi.

İngiltere de Güney Afrika ve Botsvana'da görülen söz konusu varyant sebebiyle Güney Afrika, Namibya, Lesoto, Botsvana, Esvatini ve Zimbabve'yi "kırmızı listeye" almıştı.

İTALYA, İNGİLTERE VE ALMANYA YENİ VARYANTA KARŞI HAREKETE GEÇTİ

Euronews'in aktardığına göre; İtalya, Güney Afrika'dan uçuşları engelleme kararı aldı. Almanya, von der Leyen'in önerisinin cuma gecesinden itibaren yürürlüğe sokulacağını duyururken diğer ülkelerin de kısa süre içinde benzer adımı atması bekleniyor. Almanya ile birlikte İngiltere de uçuşları durdurmak için süreci başlatan bir başka Avrupa ülkesi oldu.

Son günlerde bu bölgeden gelmiş ve bundan sonra gelebilecek olan herkes için aşılı olsun ya da olmasın 14 gün karantina uygulaması da devreye sokulacak.

YENİ VARYANT HAKKINDA

Güney Afrika Cumhuriyeti ile Botsvana'da, Kovid-19'un çok sayıda mutasyona uğramış, "B.1.1.529" olarak isimlendirilen yeni bir varyantına rastlandı.

Güney Afrika'dan Hong Kong'a seyahat eden 1 kişide görülen ve "süper varyant" olarak nitelendirilen türün 32 mutasyona sahip olduğu ifade ediliyor.

Uzmanlara göre, mevcut aşıların bu varyanta karşı etkili olup olmadığı henüz bilinmiyor. Nadir görünmesi nedeniyle varyantın çok bulaşıcı olmadığı tahmin ediliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN