ABD yönetimi antiviral ilaçlar için 3 milyar dolar bütçe ayırdı

ABD yönetimi antiviral ilaçlar için 3 milyar dolar bütçe ayırdı

ABD yönetimi, yeni tip koronavirüs ve gelecekteki virüs kaynaklı diğer salgın hastalıklarla mücadelede antiviral ilaçlar üretilmesi için 3 milyar dolarlık bütçe ayırdığını duyurdu.

ABD Ulusal Alerji Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci, "Amerika Kurtarma Planı" olarak adlandırılan Kovid-19 Teşvik Paketi kapsamında antiviral tedavilerin geliştirilmesi için ödenek ayrılacağını duyurdu.

Fauci, 3 milyar dolarlık yatırımın hem Kovid-19'a hem de diğer virüs kaynaklı hastalıklara karşı ilaç üretilmesini hedeflediğini belirtti.

AŞI GELİŞTİRME ÇALIŞMALARI İÇİN 18 MİLYAR DOLAR YATIRIM YAPILMIŞTI

Programın Kovid-19'a karşı halihazırda umut veren bazı ilaçların klinik denemelerinin yürütülmesini hızlandıracağını vurgulayan Fauci, Kovid-19 dışında gelecekte salgına dönüşme potansiyeli taşıyan virüsler için de geliştirilecek ilaçlar için ödenek sağlanacağını ifade etti.

Influenza, Hepatit C ve HIV gibi virüslerin yol açtığı hastalıklar çoğu zaman ilaç yardımıyla tedavi edilebiliyor. Ancak Kovid-19 için bir yıldan fazla süredir yürütülen çalışmalara rağmen hastalığı sağaltabilen bir ilaç bulunamadı.

Öte yandan, Kovid-19'a karşı bağışıklık sağlayacak aşı geliştirme çabalarında bir yıldan kısa sürede sonuç alındı. Klinik denemelerde başarı gösteren 8 aşı, acil kullanım onaylarıyla insanlar üzerinde uygulanmaya başlandı. Dünya genelinde 2,5 milyar dozdan fazla aşı yapıldı.

ABD hükümeti, aşı geliştirme çalışmalarına 18 milyar dolar yatırım yapmıştı. Ön satın alma anlaşmalarıyla desteklenen 5 aşı çalışmasından sonuç alınmıştı. Kamu desteğinin ilaç çalışmalarına da olumlu etki yapması bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN