Akbil basana maske şart

Akbil basana maske şart

Açık alanda maske takma zorunluluğu İçişleri Bakanlığı’nca yayınlanan genelge ile resmileşti. Genelgede “Yeni bir karar alıncaya kadar okul, hastane, sinema, tiyatro ile otobüs, minibüs, servis, tren, metro, vapur ve uçak gibi her türlü toplu taşımada maske zorunluluğu sürüyor” denildi.

EDA SANĞU

İçişleri Bakanlığı, maskenin nerede takılıp nerede takılmayacağına yönelik ayrıntıları bir genelge ile duyurdu. Bilim Kurulu toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, maske kuralının açık alanda ve havalandırmaların iyi olduğu kapalı alanlarda kaldırıldığını açıklamıştı. İçişleri Bakanlığı da maske kullanımına yönelik bir genelge yayımladı.

Genelgede “İlgili Bakanlık genelgelerimizde maske kullanımı, HES kodu sorgulaması ve negatif PCR test sonucu ibrazı istenilmesine dair hükümlerin uygulanması 03.03.2022 tarihi itibariyle sonlandırılmıştır” denilerek, artık açık alanlar ile sosyal mesafenin uygulanabildiği ve uygun havalandırma koşullarının bulunduğu kapalı yerlerde maske kullanma zorunluluğu uygulanmayacağı belirtildi. Yeni bir karar alınıncaya kadar okul, hastane, sinema, tiyatro gibi kişiler arasında gerekli sosyal mesafenin sağlanamadığı kapalı yerler ile otobüs, minibüs, servis, tren, metro, vapur, uçak gibi her türlü toplu ulaşım araçlarında (şehirlerarası dahil) ise maske kullanım zorunluluğu uygulanmasına devam edileceği kaydedildi.

Maskede yeni kararlar bütün Türkiye’de hayata geçerken, Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü’den aşısızlara uyarı geldi. Prof. Dr. Özlü Kovid’in aşısızlarda hala ağır seyrettiği ve ölüme yol açtığını vurgulayarak, “Omicron hafif bir hastalık halini aldı’ diyerek yanılmamak lazım. Aşılı olmayanlar ya da tam doz aşısı olmayanlar gerçekten risk altında. O bakımdan hastalığın hafif seyretmesi kişinin bağışıklık sisteminin güçlü olmasıyla ilişkili. Bunu da en başta aşı ile sağlıyoruz. Bunun için mutlaka hatırlatıcı doz aşılarımızı zamanında yaptırmış olmamız şart” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN