ALO 182 aşı randevusu nasıl alınır? İşte telefonla koronavirüs aşı randevusu alma işlemi

ALO 182 aşı randevusu nasıl alınır? İşte telefonla koronavirüs aşı randevusu alma işlemi

Kovid-19 aşısı sırası gelen vatandaşlar, MHRS ve kısa mesaj (SMS) ile randevu alabilmelerinin yanı sıra, ALO 182'yi arayarak aşı olacakları sağlık merkezini ve tarihi öğrenebilir. Vatandaşlar, e-Nabız uygulamasıyla aşı sırasını sorgulayabilir. İşte detaylar...

Sağlık çalışanlarının ve risk grubunda yer alan 65 yaş üstü vatandaşların koronavirüs aşısı olmalarının ardından öğretmenlerin de aşılanma işlemi şubat ayının son haftası itibarıyla başladı. Ülkemize getirilen aşılar, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nun (TİTCK) laboratuvarlarında yapılan analizlerin ardından  sağlık merkezlerine gönderilerek vatandaşlar üzerinde uygulanıyor.

ALO 182 KORONAVİRÜS AŞISI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Vatandaşlar ise aşılama takvimi doğrultusunda ALO 182'den randevu alabilir. Vatandaşlar, telefon ederek kendilerine en yakın aile hekimlikleri ile tüm kamu, özel ve üniversite hastaneleri için randevularını oluşturabilir.

Bunun haricinde Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nin (MHRS) www.mhrs.gov.tr internet adresi ve mobil uygulamasının yanı sıra 2023'e kısa mesaj (SMS) göndererek de aşı randevusu alma işlemi gerçekleştirilebilir.

AŞILAR NASIL YAPILIYOR?

Hastanelerde yapılacak kovid-19 aşı uygulamalarına yönelik tedbirler ve uygulama esasları doğrultusunda, kamu, özel ve üniversitelere ait tüm hastaneler bünyesinde aşı yapılması için 'Aşı Uygulama Odası' belirlendi.

Aşı uygulamaları, belirlenen kriterler dahilinde bu odalarda yapılacak. Söz konusu inaktif aşılar, 28 gün ara ile iki doz olarak yapılacak. Aşı uygulama odasına her defasında sadece bir aşılanacak kişi alınacak. Aşı uygulama esnasında aşılamayla ilgili gerekli kayıtlar tutulacak. Aşı için gelen kişinin kimlik bilgileri ve randevusu kontrol edilecek.

Aşıyı uygulayacak sağlık çalışanı, kimlik bilgileri ve kişi için ayrılan aşı ile eşleştirilecek ve uygulanacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN