Koronavirüs aşı randevusu SMS ile nasıl alınır?

Koronavirüs aşı randevusu SMS ile nasıl alınır?

Aşı randevusu alma işlemi için 3 yöntem bulunuyor. Aşı sırası gelen vatandaşlar; MHRS, ALO 182 ve kısa mesaj (SMS) göndererek kovid-19 aşı randevusu alabilir. SMS ile aşı randevusu alma işlemi için; AŞI, TC kimlik numarası ve kimlik kartı seri numarasının son 4 hanesini yazarak 2023'e kısa mesaj göndermek gerekiyor. İşte detaylar...

Koronavirüsle (kovid-19) mücadele kapsamında sağlık kuruluşlarında aşılanmasına devam edilen 65 yaş üzerie vatandaşlar ile sağlık çalışanlarının yanı sıra öğretmenlerin de aşılanması işlemleri başladı. Aşı sıra gelen vatandaşlar, internet üzerinden Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nden (MHRS), ALO 182 hattını arayarak ve 2023'e kısa mesaj (SMS) göndererek randevu alabiliyor.

AŞI RANDEVUSU BAŞVURU KISA MESAJ SMS İLE NASIL YAPILIR?

Koronavirüs aşı sırası gelen vatandaşlar, öncelikle aşı randevusu alması gerekiyor. Randevular, mobil uygulama veya internet üzerinden oluşturulabildiği gibi telefonla ve kısa mesaj (SMS) göndererek alınabiliyor.

Vatandaşlar, öncelikli grupta olup olmadığını, aralarında boşluk olacak şekilde AŞI, TC kimlik numarası ve kimlik kartı seri numarasının son 4 hanesini yazarak 2023'e kısa mesaj (SMS) göndererek sorgulayabilir.

Kişi, aşı yapılacak öncelikli grupta bulunuyorsa randevu işlemi için MHRS uygulamasına yönlendiriliyor. Uygulamayla seçilen sağlık kuruluşundan tarih ve saat belirtilerek randevu alınabiliyor. Randevu bilgisi SMS ile kişinin telefonuna gönderiliyor.

ALO 182 AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Kovid-19 aşısı olacak vatandaşlar, ALO 182 hattını arayarak da aşı randevularını alabiliyor. Vatandaşlar, kendilerine en yakın aile hekimlikleri ile tüm kamu, özel ve üniversite hastaneleri için randevularını oluşturabiliyor.

MHRS KORONAVİRÜS AŞISI ALMA İŞLEMİ

Öncelikli grupta olan vatandaşlar mhrs.gov.tr ve enabiz.gov.tr siteleri ile Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ve e-Nabız mobil uygulamaları üzerinden randevularını oluşturabiliyor.
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN