Avustralya'dan Delta varyantı açıklaması: Salgının en korkunç dönemi

Avustralya'dan Delta varyantı açıklaması: Salgının en korkunç dönemi

Avustralya Delta varyantı nedeniyle zor günler geçiriyor. Avustralya’nın Yeni Güney Galler Eyaleti Başbakanı Berejiklian, Sidney’in koronavirüs salgınının 'en korkunç' zamanlarından birini geçirdiğini belirtti.

Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) ile mücadele sürerken ortaya çıkan yeni varyantlar endişelendiriyor. İlk olarak Hindistan'da tespit edilen Delta varyantının ise DSÖ tarafından ilerleyen zamanlarda baskın tür olmaya aday olduğu açıklandı. Aşıları etkisiz hale getirdiğine dair bir açıklama gelmese de varyant üzerindeki araştırmalar sürüyor.

'SALGININ EN KORKUNÇ ZAMANINI GEÇİRİYOR'

Avustralya’nın Yeni Güney Galler Eyaleti Başbakanı Gladys Berejiklian, Sidney’in Kovid-19 salgınının 'en korkunç' zamanlarından birini geçirdiğini ve çok daha fazla insanın, ilk olarak Hindistan'da görülen "Delta" varyantıyla enfekte olduğunu bildirdi.

Delta varyantının çok bulaşıcı olduğuna dikkati çeken Berejiklian fakat mevcut kısıtlamaların yeterli olduğu konusunda içlerinin rahat olduğunu ifade etti.

BİR KİŞİDEN KAYNAKLANAN ZİNCİR 36 KİŞİYİ ENFEKTE ETTİ

Yeni Güney Galler Eyaleti Emniyet Müdür Yardımcısı Gary Worboys, yaptığı açıklamada, salgın zincirinin geçen hafta testi pozitif çıkan Sidney Havalimanı’nda görevli yabancı mürettebatı taşıyan bir sürücüden kaynaklandığını aktararak sürücüden kaynaklanan salgın zincirinin, 36 kişiyi enfekte ettiği bilgisini paylaştı.

'MASKE TAKMADI, AŞI OLMADI'

Worboys, sürücünün aşı olmadığını ve maske takmadığını, bu nedenle hem kendisinin hem de işvereninin çeşitli suçlamalarla karşı karşıya kalabileceğini söyledi.

Avustralya'nın diğer eyaletlerinin sınırlarını başta Sidney olmak üzere, Yeni Güney Galler'in herhangi bir yerinden gelen yolculara kapattığı belirtilirken Yeni Zelanda’nın ise Yeni Güney Galler'den karantinasız seyahati en az 3 gün boyunca durdurduğu bildirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN