Çin aşısında randevu krizi: ASM'lere dağıtımı yapılmadı

Çin aşısında randevu krizi: ASM'lere dağıtımı yapılmadı

Çin'den getirilen Sinovac aşısında randevu krizi yaşanıyor. Türk Tabipleri Birliği'nden Dr. Recep Koç "Sinovac aşısı sanırım gelmiş ama henüz ASM'lere dağıtımı yapılmadı. Biz ASM'lerde bu süreçte sadece ikinci doz randevusu olanlara aşı yaptık" diye konuştu.

Çinli Sinovac tarafından geliştirilen koronavirüs aşısı ile ilgili randevu sıkıntısı yaşanıyor. Aile Sağlığı Merkezleri'nde (ASM) yapılan aşının ilk dozunu almak isteyen vatandaşlara 20 gündür randevu verilmediği belirtildi.

"20 GÜNLÜK DÖNEMDE ÇOK AŞI YAPAMADIK"

Cumhuriyet'in haberine göre, Türk Tabipleri Birliği Aile Hekimliği Kolu ve İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Dr. Recep Koç, şunları kaydetti:

"Aşı randevularımız açık ama Sinovac aşısı için alınamıyor. Sinovac aşısı sanırım gelmiş ama henüz ASM'lere dağıtımı yapılmadı. Biz ASM'lerde bu süreçte sadece ikinci doz randevusu olanlara aşı yaptık. 20 günlük dönemde çok aşı yapamadık."

NE OLMUŞTU?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 22 Mayıs'ta aşı anlaşmaları ile ilgili Twitter'dan mesaj paylaşmıştı.

Paylaşımda "100 milyon doz Sinovac, 120 milyon doz BionTech ve 50 milyon doz Sputnik aşıları için anlaşmamız var. 270 milyon doz nüfusumuzun 3 katından fazla aşı. Bu güce güvenin" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN