Çin'de 75 vaka ortaya çıktı, tedbirler geri geldi

Çin'de 75 vaka ortaya çıktı, tedbirler geri geldi

Çin'de aylar sonra korona vakalarının ortaya çıkması ile birlikte tedbirler yeniden geldi. Pek çok şehirde toplu test uygulaması devreye girerken, yeni seyahat kısıtlamaları da gündemde.

Çin’de aylar sonra Koronavirüs vakalarının artmasıyla birlikte pek çok şehirde milyonlarca insana toplu test uygulaması yapılırken yeni seyahat kısıtlamaları da yürürlüğe girdi.

3 KEZ KORONA TESTİ YAPILDI

Çin'de 1 Ağustos'ta 75 korona vakası kaydedildi. Bu vakaların 53'ü yurt dışı bağlantısı olmayan yerel bulaşlar.

Ülke içindeki vaka kümelerinin çoğunluğunun doğudaki Nanjing Havalimanı'ndan birçok şehre dağıldığı belirtildi. Yetkililer, 9,2 milyon kişilik nüfusa 3 kez koronavirüs testi yaptı ve çok sayıda karantina kısıtlaması getirdi.

FESTİVALİN İZİNİ SÜRDÜLER

Yetkililer, Çin’in turistik kenti Zhangjiajie’da bir tiyatro festivaline katıldıktan sonra ülke geneline dağılan 5 bin kişinin de izini sürmeye başladı. Yetkililer, bu festivaldeki pozitif vakaların da Nanjing kentiyle bağlantılı olduğunu tahmin ediyor.

Pekin, koronavirüs vakası tespit edilen bütün şehirlerle ulaşım yollarını kapattı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN