Delta varyantı ile ilgili en net uyarı: Yazımızı mahvedebilir!

Delta varyantı ile ilgili en net uyarı: Yazımızı mahvedebilir!

Fransa'dan Başbakanı'nın ardından Hükümet Sözcüsü de Kovid-19'un Delta varyantına karşı kritik uyarılarda bulundu. "Bu varyant tehlikeli ve hızlı. Bulunduğu her yerde yazı mahvedebilir" diyen Hükümet Sözcüsü Gabriel Attal, aşı için çağrı yaptı: Son üç haftada ülke genelinde Delta varyantından kaynaklanan vaka oranları katlanarak arttı.

Fransa'da Hükümet Sözcüsü Gabriel Attal, Delta varyantı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Son derece bulaşıcı olduğu belirtilen varyantın ülke genelinde Kovid-19 vakalarının yüzde 40'ını oluşturduğunu belirten Attal, salgında 4'üncü dalgaya izin verilmesi durumunda yazın riske girebileceğini söyledi.

"HER YERDE YAZI MAHVEDEBİLİR"

Tekrar kısıtlamalara dönmemek için aşılanmanın en iyi yol olduğunu söyleyen Attal, tereddüt eden vatandaşları da aşı olmaya çağırdı.

"Bu varyant tehlikeli ve hızlı. Bulunduğu her yerde yazı mahvedebilir" diyen Attal, şunları kaydetti: "Daha çok ikaz işaretlerini alıyoruz. Aynı gidişatı komşu ülkelerde de görebiliyoruz."

"YÜZDE 40'A ULAŞTI"

Attal, Kovid-19 enfeksiyon oranlarının, 11 büyükşehirde yükselişe geçtiğini, Paris'te vaka sayısının neredeyse ikiye katlandığını söyledi.

Son üç haftada ülke genelinde Delta varyantından kaynaklanan vaka oranları katlanarak arttı. 3 hafta vakaların sadece yüzde 10'unu oluşturan bu varyant, iki hafta önce yüzde 20'ye ulaştı ve bu hafta ise yüzde 40'a ulaştı.

BAŞBAKAN DA UYARMIŞTI

Fransa Başbakanı Jean Castex, Delta mutasyonuna karşı aşı zorunluluğu ve sağlık kartı uygulaması teklifini Ulusal Meclis'e sunmuştu.

Meclis'teki grup başkanlarına geçen Perşembe günü mektup gönderen Castex'in, teklif ile ilgili yazılı cevap beklediği belirtilmişti.

Castex "Fransızlara bir kez daha zor kısıtlamalar getirmekten kaçınmak için yeni önlemler gerekmekte" açıklaması ile grup başkanlarına çağrıda bulunmuştu.

ABD Başkanı Joe Biden da Delta varyantının Kovid-19'dan daha tehlikeli olduğunu belirterek aşı çağrısında bulunmuştu:

"Şu anda milyonlarca Amerikalı hala aşısız ve korunmasız. Bu nedenle içinde bulundukları topluluklar risk altında. Bu, Delta varyantı nedeniyle daha da büyük bir endişe kaynağı. Bana öyle geliyor ki herkesin iki kez düşünmesine, özellikle gençlerin yeniden düşünmesine neden olmalı."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN