DSÖ: Çin, Kovid-19 salgınının ilk günlerine ilişkin birincil verileri sunmalı

DSÖ: Çin, Kovid-19 salgınının ilk günlerine ilişkin birincil verileri sunmalı

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, ilk olarak Çin'de görülen koronavirüs'ün kaynağına ilişkin çalışmaların salgının ilk günlerine ilişkin ham veri eksikliği nedeniyle sekteye uğradığını söyledi.

Çin'in Hubei eyaletinde bağlı Wuhan kentinde 1 Aralık 2020'de ilk Kovid-19 vakasının tespit edilmesinin ardından 11 Mart'ta Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından küresel salgın ilan edilmişti.

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Çin'in virüsün ilk günlerine ilişkin birincil verileri sunması gerektiğini söyledi.

DSÖ önderliğinde bir ekip Çin'de koronavirüs'ün ilk kez tespit edildiği Vuhan'da kaynak araştırmaları için dört hafta geçirmişti. Dört hafta Vuhan'daki bilim insanlarıyla da yapılan görüşmeler sonucu hazırlanan raporda virüsün yarasalardan insanlara başka bir hayvan üzerinden geçtiği senaryosu üzerinde durulmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN