Filistin'e yeterli sayıda vermemişti: İsrail binlerce aşıyı imha edecek

Filistin'e yeterli sayıda vermemişti: İsrail binlerce aşıyı imha edecek

İsrail'in, son kullanma tarihi yaklaşan 800 bin Kovid-19 aşısının imha edilebileceğini duyurdu. İsrail, son kullanım tarihi yaklaşan aşıları Filistin ile takas etmek istemişti. Yine çeşitli korona aşılarının bulunmasının ardından Tel Aviv yönetimi, Filistin'e yeterli aşı vermeyerek örtülü ambargo uygulamıştı.

İsrail, başka ülkelerden talep gelmemesi halinde son kullanma tarihi yaklaşan korona aşılarını imha edecek.

İsrail Kamu Yayın Kuruluşu'nda yer alan habere göre, Tel Aviv yönetiminin elinde son kullanım tarihi yaklaşan 800 bin Kovid-19 aşısı bulunuyor.

Başka ülkelerden talep gelmemesi durumunda İsrail Sağlık Bakanlığı, bu aşıları imha etmek zorunda kalacak.

Haberde İsrail'in elindeki aşıların hangi firmaya ait olduğu belirtilmese de Tel Aviv yönetimi BioNTech-Pfizer aşısı almıştı.

NE OLMUŞTU?

İsrail, 18 Haziran'da son kullanım tarihi yaklaşan Kovid-19 aşılarını Filistin ile takas etme konusunda anlaşmıştı.

Anlaşma kapsamında İsrail, elindeki 1 milyondan fazla BioNTech-Pfizer aşısını Filistin'e teslim etme kararı almıştı.

Karşılığında ise Filistin’in BioNTech-Pfizer’dan Eylül ve Ekim'de alacağı aşılar İsrail’e gönderilmesi kararlaştırılmıştı.

Filistin yönetimi, İsrail'in vereceği aşıların son kullanım tarihinin kısa sürede dolacağı gerekçesiyle anlaşmayı iptal etmişti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN