'Hindistan varyantı'na sansür: Tüm içerikleri kaldırın

'Hindistan varyantı'na sansür: Tüm içerikleri kaldırın

Dünyada en çok ölümlerin görüldüğü Hindistan'da sosyal medyaya sansür geldi. Hindistan hükümeti sosyal medya şirketlerine gönderdiği talimatta "Hindistan varyantı" ifadesinin kullanılmamasını istedi.

Elektronik ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı, sosyal medya şirketlerine yeni tip koronavirüsün "Hindistan varyantına" atıfta bulunan içerikleri kaldırmaları talimatını verdi.

hindistan-varyanti.jpg

BBC’nin haberine göre, Hindistan İletişim, Elektronik ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı, Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) varyantı B.1.617 olarak kaydettiğini ve Hindistan'a atıfta bulunmanın yanlış olduğunu belirtti.

Platformlardan, Kovid-19'un B.1.617 varyantını Hint ya da Hindistan varyantı olarak adlandıran, atıfta bulunan veya ima eden tüm içeriklerin derhal kaldırılması istendi.

hindistan.jpg

24 SAATTE 4 BİN 192 KİŞİ ÖLDÜ

Hindistan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte 4 bin 194 kişinin hayatını kaybetmesiyle ülkede virüse bağlı toplam can kaybı 295 bin 525’e çıktı.

Ülkede, son 24 saatte 257 bin 299 Kovid-19 vakası tespit edilirken toplam vaka sayısı 26 milyon 289 bin 290'a yükseldi.

Kovid-19'a bağlı günlük can kaybı sayısı ilk kez 8 Mayıs'ta 4 binin üzerine çıkmış, 19 Mayıs'ta 4 bin 529 can kaybıyla salgının başından bu yana en yüksek seviyeyi görmüştü.

Ülkede günlük vakalar ise zirve noktasına çıktığı 7 Mayıs'tan bu yana azalma eğilimine girdi. Günlük vakalar son 4 günde 300 binin altında indi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN