İngiltere Sağlık Bakanı: Aşı olan Kovid-19 temaslılara karantina yok

İngiltere Sağlık Bakanı: Aşı olan Kovid-19 temaslılara karantina yok

İngiltere'de 16 Ağustos'tan sonra 2 doz aşı olanlar Kovid-19 olanlarla temas etse dahi karantinada kalmayacak. Britanya'da muhalefet ve bilim insanları ise etkisini artıran Delta varyantına rağmen kısıtlamaların kaldırılmasının yanlış olduğunu savunuyor.

Dünya yeni tip koronavirüsşe (Kovid-19) mücadele ederken aşılama çalışmaları da hız kazandı. Birçok ülke aşılama oranına göre normalleşme adımları atmaya başladı. Aşıya bağlı normalleşme sürecinde bir gelişme daha İngiltere'den geldi.

T24'te yer alan habere göre; The Guardian, 19 Temmuz'dan sonra tam normalleşme sürecine girmeye hazırlanan Britanya'da Sağlık Bakanı Sajid Javid'in, Kovid-19'lularla temaslılar için yeni bir karar açıkladığını yazdı.

KOVİD-19 TEMASLILAR 2 DOZ AŞI OLDUYSA KARANTİNAYA GİRMEYECEK

Buna karara göre 6 Ağustos'tan sonra iki doz aşı olanların ve 18 yaşının altındakilerin testi pozitif biriyle temas sonrası karantina zorunluluğu olmayacağını söyledi. Ayrıca pozitif temas sonrası karantina zorunluluğunun kalkması için ikinci dozdan en az 10 gün geçmesi gerektiği belirtildi.

Britanya'da muhalefet ve bilim insanları, etkisini artıran Delta varyantına rağmen kısıtlamaların kaldırılmasının yanlış olduğunu savunuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN