Koronavirüs aşısı emzirme döneminde koruyor

Koronavirüs aşısı emzirme döneminde koruyor

Koronavirüse karşı emzirme döneminde de aşılanmanın önemine dikkat çeken Dr. Güneş, aşının hem anneyi hem de çocuğu koruduğuna dikkat çekti.

Ankara Şehir Hastanesi Çocuk Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Hasan Tahsin Güneş, Kovid-19'a karşı emzirme döneminde de aşılanmanın çok önemli olduğunu belirterek oluşan antikorların hem anneyi hem de anne sütü üzerinden bebeği koruduğunu bildirdi.

1-7 Ekim Emzirme Haftası dolayısıyla düzenlenen farkındalık etkinliğinde açıklamalarda bulunan Güneş, Kovid-19'un hamileler arasında daha sık görüldüğüne, hastaneye yatış oranlarının arttığına dikkati çekti.

'EMZİREN ANNELERİN MUTLAKA AŞILANMALARI GEREKİYOR'

Kovid-19'a karşı aşılanmanın hamilelik dahil her dönemde olduğu gibi emziren anneler açısından da büyük önem taşıdığını vurgulayan Güneş "Emziren annelerin bağışıklık sistemini Kovid-19'a karşı daha güçlü hale getirmek için mutlaka aşılanmaları gerekiyor. Aşıların emziren anneler açısından hiçbir yan etkisi yok. Aksine aşılanmış annedeki antikorlar bebeğe geçiyor ve bu antikorlar hastalığa karşı bebeği de koruyor. O yüzden emzirme döneminde de aşı yaptırmak çok önemli. Mutlaka Kovid-19'a karşı aşılanmalarını öneriyoruz" şeklinde konuştu.

Çocuk Hastanesi Eğitim ve İdari Sorumlusu Prof. Dr. Emine Dibek Mısırlıoğlu da anne sütünün bebeğin büyümesi ve gelişmesi açısından önemine işaret ederek, "Anne sütü bir mucize. Bütün bebeklerin anne sütü almasını destekliyoruz ve öneriyoruz. Bebeklerimiz ilk 6 ay sadece anne sütü almalı, 2 yaşa kadar da emzirme devam etmeli. Anne sütü bebeği alerjik hastalıklardan, enfeksiyondan korur." diye konuştu.

Öte yandan Sağlık Bakanlığının verilerine göre, Kovid-19'a yakalanan annelerin ilaç kullanmıyorlarsa bebeklerini emzirmeye devam etmelerinde bir sakınca bulunmuyor. Annenin bebeğinin bakımını yaparken ve emzirirken bütün izolasyon kurallarına uyması, emzirme öncesi ellerini yıkaması, maskesini takması büyük önem taşıyor.

Kovid-19 nedeniyle ilaç kullanan annelere ise bebeklerini bu süreçte emzirmemeleri, sütlerini sağıp atmaları ve ilaç tedavisi bittikten sonra emzirmeye devam etmeleri öneriliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN