Koronavirüs aşısı olmayanlar yoğun bakımda pişman oluyor

Koronavirüs aşısı olmayanlar yoğun bakımda pişman oluyor

Koronavirüs aşısına karşı olan ya da geciktirenlere dikkat çeken uyarılarda bulunan Ankara Şehir Hastanesi Kovid-19 Yoğun Bakım Sorumlusu Prof. Dr. İzdeş, yoğun bakımlarda 20'li, 30'lu yaşlarda hastalar olduğunu aktardı. Bunların aşısız hastalar olduğunu belirten İzdeş, "Yoğun bakımdaki hastalardan kimi aşısını geciktirmiş kimisi de aşı karşıtı. Hastalar aşı karşıtı olduğuna pişman" dedi.

Koronavirüs vakaları tırmanırken uzmanlar tedbirlerle uymakla birlikte aşı olmanın önemine dikkat çekiyor. Birçok uzman yoğun bakımlarda yatanların çok yüksek kısmını aşısızların oluşturduğunu belirtiyor. Ankara Şehir Hastanesi Kovid-19 Yoğun Bakım Sorumlusu Prof. Dr. Seval İzdeş de Türkiye'de baskın tür haline gelen Delta varyantı nedeniyle gençlerin koronavirüsü ağır geçirebileceğine dikkat çekti. "Maalesef yoğun bakımda 20'li, 30'lu yaşlarda hastalarımız var. 40'lı, 50'li yaşlarda hastalarımız da var. Bunlar aşısız hastalarımız" dedi.

'YOĞUN BAKIMDAKİ HASTALARIN YÜZDE 90'I AŞISIZ VEYA EKSİK AŞILI'

Yoğun bakımdaki hastaların yüzde 90'ını aşısız ya da eksik aşılı kişilerin oluşturduğunu belirten Prof. Dr. İzdeş, son haftalarda hastaneye başvuran Kovid-19 vakalarının arttığını söyledi.

İzdeş, aşılı kişilerin nadiren de olsa hastalanabildiğine ama ağır hastaların çoğunluğunun aşısız olduğuna dikkati çekerek, herkese aşılarını yaptırma çağrısında bulundu.

'GENÇ HASTALARIN TÜMÜNE YAKINI AŞISIZ'

İzdeş, "Genç hastaların tümüne yakını aşısızlardan oluşuyor. O nedenle kimse 'ben gencim, bana bir şey olmaz' diye düşünmesin. Yoğun bakıma da rahatlıkla düşebiliyor insanlar." uyarısında bulundu.

'HASTALAR, AŞI KARŞITI OLDUĞUNA PİŞMAN'

Yoğun bakım ünitesine gelen hastalarla konuştuklarında aşı olmadıkları için yaşadıkları pişmanlığa şahit olduklarını aktaran İzdeş, "Yoğun bakımdaki hastalardan kimi aşısını geciktirmiş kimisi de aşı karşıtı. Hastalar aşı karşıtı olduğuna pişman. Dolayısıyla pişman olmamak için herkesin aşısını olması çok önemli" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN