Kovid-19 geçirenlere kötü haber: 30 gün sonra ortaya çıkıyor ve öldürüyor

Kovid-19 geçirenlere kötü haber: 30 gün sonra ortaya çıkıyor ve öldürüyor

Kovid-19'la mücadele ederken bir taraftan da Kara Mantar kabusunu yaşayan Hindistan'dan yeni gelen haber korkuttu. Yeni tip koronavirüs atlatan bir hastada ortalama 30 gün sonra çıkan yeni belirtinin ölümcül sonuçları olduğu duyuruldu.

Hindistan’da, korona virüs sonrası yeni bir komplikasyonun ortaya çıktığı açıklandı. Yapılan açıklamada, hastaların ilk Kovid-19 teşhisinden ortalama 20 ila 30 gün sonra karın ağrısı ve dışkıda kanama gibi semptomlarla hastaneye başvurduğu bildirildi. Ülkede virüsü atlatan kişilerden birinin, "ağır kanama ve şiddetli Kovid sonrası oluşan göğüs hastalığı" nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı.

kovid-19-hastasi.jpg

Delhi’deki bir hastane tarafından yapılan açıklamada korona virüs testi pozitif çıkan hastalarda Sitomegalovirüs adı verilen bir virüs ile ilişkili rektal kanama vakası görüldüğü aktarıldı.

Hastaneden yapılan açıklamada, bu kişilerden birinin, "ağır kanama ve şiddetli Kovid sonrası oluşan göğüs hastalığı" nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi.

kovid-hastasi.jpg

30 GÜN SONRA GÖRÜLÜYOR

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Dr. Anil Arora, hastaların ilk Kovid teşhisinden ortalama 20 ila 30 gün sonra karın ağrısı ve dışkıda kanama gibi semptomlarla hastaneye başvurduklarını söyledi.

Arora, Sitomegalovirüsün vücutta asemptomatik bir biçimde var olduğunu söylerken, bir kişinin bağışıklığı tehlikeye girdiğinde semptomların ortaya çıktığını söyledi.

Dr. Anil Arora, “Kovid-19 ve tedavisinde kullanılan ilaçlar bağışıklığı etkileyerek kişiyi diğer enfeksiyonlara karşı daha duyarlı hale getiriyor” diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN