Pfizer duyurdu: Kovid-19 aşımız Delta varyantına karşı yüzde 90 etkili

Pfizer duyurdu: Kovid-19 aşımız Delta varyantına karşı yüzde 90 etkili

ABD'li ilaç şirketi Pfizer'in İsrail'deki bir tıbbi direktörü, Pfizer-BioNTech Kovid-19 aşısının 'Delta' varyantına karşı yüksek derecede etkili olduğunu açıkladı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) bulaşıcılığı daha yüksek olduğu tespit edilen ve ilk olarak Hindistan'da ortaya çıkan Delta ve Delta Plus varyantlarının küresel olarak en baskın koronavirüs türü haline geldiğini duyurmuştu.

Delta varyantının yayılım hızını dikkate alan bir çok ülke kısmi seyahat kısıtlamalarına başlarken ABD'li ilaç şirketi Pfizer'in İsrail'deki bir yetkilisi Pfizer-BioNTech koronavirüs aşısının Delta varyantına karşı yüksek derecede etkili olduğunu açıkladı.

'DELTA VARYANTINA KARŞI YÜZDE 90 ETKİLİ'

Pfizer'in İsrail'deki medikal yetkilisi Alon Rappaport şu açıklamada bulundu:

"Laboratuvarda yaptığımız araştırmalardan ve Delta'nın yaygın koronavirüs türü olarak İngiliz varyantının yerini aldığı yerlerden elde edilen verilere dayanarak bugün sahip olduğumuz veriler aşımızın koronavirüs hastalığını önlemede yaklaşık yüzde 90 etkili olduğunu ortaya koyuyor."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN