Delta varyantı Ordu'da! Çok sayıda kişi karantinaya alındı

Delta varyantı Ordu'da! Çok sayıda kişi karantinaya alındı

İlk kez Hindistan'da tespit edilen ve birçok Avrupa ülkesine normalleşmede geri adım attıran Kovid-19'un Delta varyantı Türkiye'ye de sıçradı. Ordu'da, testi pozitif çıkan bir kişinin Delta varyantlı vaka olduğu belirlendi. Temaslı 56 kişi ise karantinaya alındı.

İlk kez Hindistan'da tespit edilen yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Delta varyantı, dünyanın bazı yerlerinde görülen vaka artışlarının arkasındaki neden olarak gösteriliyor.

Delta varyantının Türkiye'de de görüldüğü açıklanmış, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 23 Haziran'da yaptığı açıklamada, 16 ilde 134 vakada Delta varyantının tespit edildiğini söylemişti.

ORDU'DA ÇIKTI, ÇOK SAYIDA KİŞİ KARANTİNAYA ALINDI

Ordu'dan gelen haber ise Delta paniğini daha da artırdı. Ünye ilçesindeki Gölevi Mahallesi’nde sitede oturan Azerbaycan uyruklu bir kadının testi pozitif çıktı. Yapılan incelemede testi pozitif çıkan kadının 'Delta' varyantlı vaka olduğu belirlendi.

Bunun üzerine harekete geçen filyasyon ekipleri, temaslıların belirlenmesi için çalışma başlattı. Sitenin bazı bloklarındaki daireler izolasyona alınırken, kadının temaslı olduğu saptanan çevredeki market ve pastane çalışanlarıyla birlikte toplam 56 kişi, evlerinde karantinaya alındı.

Polis ekipleri siteye gelerek, karantinada olanların dışarıya çıkmamaları uyarısında bulundu.

Koronavirüsün mutasyona uğramış bu varyantı ilk kez ekim ayında Hindistan'da tespit edildi. Tüm İnfluenza Verilerinin Paylaşımı Küresel İnsiyatifi'ne (GISAID) göre, Delta varyantı şu ana kadar 65'ten fazla ülkede görüldü. Şu ana kadar bazı aşıların bu varyanta karşı etkili olduğu da açıklandı. BioNTech, Pfizer ile ortak geliştirdiği aşının Delta varyantına karşı da etkili olduğunu bildirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN