Prof. Dr. Cenk Kıraklı: Koronavirüs aşısız gençleri de vuruyor

Prof. Dr. Cenk Kıraklı: Koronavirüs aşısız gençleri de vuruyor

Türkiye'de 12 Aralık itibarıyla 345 bin 754 testten 17 bin 956'sı pozitif çıktı. Virüs nedeniyle 182 kişi daha hayatını kaybetti. İyileşen hasta sayısı 22 bin 648 olarak açıklandı. Türkiye ortalamasının yüzde 82.03'e ulaştığı 2. doz aşılamada Ordu birinci sırada, Şanlıurfa ise son sırada bulunuyor. Göğüs Hastalıkları ve Yoğun Bakım Uzmanı Prof. Dr. Cenk Kıraklı yoğun bakımda yatan hasta sayısını paylaşarak virüsün genç hastaları da etkilediğine dikkat çekti.

Sağlık Bakanlığı koronavirüsle mücadelede ısrarla aşının önemine vurgu yaparken hastanelerin yoğun bakım servislerinde yatan genç hasta sayısında dikkat çeken artışlar yaşanıyor.

Delta varyantı, gençlerde daha sık görülüyor. Yaş ortalaması 25-35’lerde. Üstelik vakalar arasında çok ağır durumda olanlar var. Uzmanlara göre, "Bize bir şey olmaz" diyerek aşılamayı ihmal eden gençler bedelini ağır ödüyor.

Resim

PROF. DR. CENK KIRAKLI: AMACIMIZ KORKU SALMAK DEĞİL

Türk Yoğun Bakım Uzmanları Derneği Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Cenk Kıraklı, son dönemde hastanelerin yoğun bakım ünitelerinde yatan hastaların grafiğini paylaştı.

Genç ve aşısız hastaların da Delta varyantından etkilendiği görülen tabloyu değerlendiren Kıraklı, "Amacımız korku salmak değil sadece gerçek bilgi vermek. Bugün itibarıyla yoğun bakımımızda Covid19 nedeniyle yatmakta olan hastaların dökümü...Hastalık aşısız gençleri de vuruyor, hem de hiç bir ek hastalıkları yokken...Bilginize..." mesajı paylaştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN