Randevu almadan aşı olunur mu? Randevusuz korona aşısı yapılıyor mu?

Randevu almadan aşı olunur mu? Randevusuz korona aşısı yapılıyor mu?

Kamu, özel, üniversite hastaneleri ve tüm aile sağlığı merkezlerinde yeniden randevusuz aşıya başlandı. Koronavirüs aşısının isteğe bağlı olmasından dolayı vatandaşlara aşı olma çağrısı yapan Sağlık Bakanlığı, aşı tedariğinde yaşanan gecikmenin sona ermesinin ardından vatandaşların randevu almadan da aşılanabileceğini duyurdu. İşte, randevusuz aşılamada son durum...

Son yüzyılın en büyük küresel felaketi olan kovid-19 salgınına karşı geliştirilen aşılar, 2021 yılıyla beraber uygulanmaya başlandı. Türkiye'de bugüne kadar Alman Biontech ve Çinli Sinovac aşıları yapılırken, aşılama yaşı da 16'ya kadar indirildi. Özellikle Biontech aşılarının çok sayıda ülkemize getirilmesiyle ve Avrupa ülkelerinin çift doz Biontech olmayanların seyahatine izin vermemeleri dolayısıyla tercih ediliyor.

RANDEVUSUZ KOVİD-19 AŞISI OLUNABİLİR Mİ?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, daha önce sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, aşı için randevusuz gelen hastaların geri gönderilmediğini, imkanlar dahilinde aşılarının yapıldığını söyledi.

Sırası gelen vatandaşlar randevu almadan hastanelere gittiği zaman aşılarını olabiliyor. Aşılara talebin artması nedeniyle Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ve e-Nabız sistemlerinde sorun oluşmasından dolayı aşı hakkı olan herkese randevu gözetmeksizin aşı yapılabiliyor.

Hastaneler, aşı talebiyle gelen randevusuz vatandaşları geri çevirmiyor. Fakat aşı birimleri önünde oluşan yoğunluk nedeniyle randevu alınması tavsiye ediliyor.

105154.jpg

AŞI OLMAK İÇİN RANDEVU ALMAK GEREKİYOR MU?

Geçen hafta Biontech aşısının tedarik edilmesinde yaşanan aksaklık nedeniyle kısa süreli aşılama işlemleri yavaşlamıştı.

Haber Global'den Ozan Ulaş Caymaz'ın edindiği bilgiye göre, koronavirüs aşı randevu sistemi yeniden eski düzenine döndü.

Türkiye genelinde tüm kamu, özel ve üniversite hastaneleri ile birlikte tüm aile sağlığı merkezlerinde isteyenler randevu almadan aşı olabiliyor.

KORONAVİRÜS AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Koronavirüs aşısı almanın üç yolu bulunuyor:

* Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS)

* ALO 182

* SMS 2023

Merkezi Hekim Randevu Sistemi www.mhrs.gov.tr adresine giriş yaptıktan sonra, 'Aşı Randevusu Al' butonuna tıklayın. Buradan Biontech ve Sinovac seçeneklerinden istenen aşıya tıklayın. Daha sonra 'Aile Hekimi' ya da 'Hastane' alternatiflerinden birini tercih edin.

Çıkan ekranda, 'Genel Arama' kısmında il, ilçe ve hastane tercihi yapın. 'Konuma Göre Arama' kısmında ise en yakınınızdaki hastaneleri görebilirsiniz. Aşı randevularının özel hastanelerden de ücretsiz alınabildiğini ve aşı yapılabildiğini belirtelim.

KOVİD-19 AŞI SIRANIZI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN