Rusya'da tüm sağlık kuruluşlarında ücretsiz aşılama yasası imzalandı

Rusya'da tüm sağlık kuruluşlarında ücretsiz aşılama yasası imzalandı

Vladimir Putin, tüm sağlık kuruluşlarında vatandaşların ücretsiz şekilde vurulabileceği aşılama hakkını garanti eden yasayı imzaladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in vatandaşların devlet ve belediyelere ait tüm sağlık kuruluşlarının yanı sıra, özel kliniklerde de ücretsiz aşılama hakkını garanti eden yasayı imzaladığı duyuruldu.

Rusya’da değişiklik yapılan ‘Bulaşıcı hastalıkların aşılanması' yasasının 4'üncü ve 5'inci maddeleri, daha önce ulusal aşı takvimi kapsamındaki aşılara sadece devlet ve belediyelere ait sağlık merkezlerinde ücretsiz erişimi garanti ediyordu.

Yasada yapılan değişiklikle, bundan böyle hukuki statülerine bakılmaksızın, bölgesel zorunlu sağlık sigortası programının uygulanması alanına giren tüm sağlık kuruluşlarında ücretsiz aşılama yapılabilecek. Aşılamanın yapılacağı tüm sağlık merkezlerine aşılar, devletin ilgili makamları tarafından sağlanacak.

Belge, resmi olarak yayınlandığı tarihten itibaren 90 gün sonra yürürlüğe girecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN