Son dakika! Bakan Koca açıkladı: Çin'den 10 milyon doz aşı gelecek

Son dakika! Bakan Koca açıkladı: Çin'den 10 milyon doz aşı gelecek

Son dakika haberi... Sağlık Bakanı Koca, bu hafta Çin'den 10 milyon doz aşı geleceğini duyurdu. Sonbahara kadar 90 milyon doz da BioNTech aşısı alacaklarını belirten Koca, aşı takviminin planlandığı gibi ilerlemesi durumunda Türkiye'de toplumsal bağışıklığın yaz ortasında yakalanabileceğini söyledi. Koca, BioNTech'in kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin'in de Haziran'da Türkiye'ye gelip Bilim Kurulu toplantısına iştirak edeceğini açıkladı.

Son dakika haberi...Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün yapılan Bakanlar Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bir soru üzerine, Sinovac firmasının CoronaVac aşısı ile ilgili üretim yetkisinin verildiğini, ancak bunun birkaç ay içerisinde gerçekleşemeyeceğini belirten Koca, bu hafta içinde önemli oranda Sinovac aşısı beklediklerini kaydetti.

UĞUR ŞAHİN BİLİM KURULU TOPLANTISI'NA KATILACAK

BioNTech aşısına ilişkin de bilgi veren Koca, toplam 90 milyon dozdan fazla aşının temin edilmesi yönünde anlaşmaların yapıldığını belirtti.

Prof. Dr. Uğur Şahin'in, bu hafta yapılacak Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısına video konferansla katılacağını belirten Koca, "O rakamlar bu hafta Uğur hocanın ağzından duyulsun istiyorum" ifadesini kullandı.

Aşı kampanyasını güçlü bir şekilde yapmak istediklerini söyleyen Koca, Şahin'i Haziran başında Türkiye'ye davet ettiklerini de dile getirdi.

TOPLUMSAL BAĞIŞIKLIK NE ZAMAN SAĞLANACAK?

Toplumsal bağışıklık konusunun Haziran veya Temmuz aylarında sağlanabileceğini, bunun Eylül ayına kalmayacağını belirten Koca, Haziran, Temmuz aylarında, BioNTech aşısında 50 milyon rakamına ulaşacaklarını söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN