Son varyant Omicron ABD'de de görüldü

Son varyant Omicron ABD'de de görüldü

ABD'nin ilk Omicron vakası California eyaletinde tespit edildi. Yapılan açıklamaya göre hastanın aşıları tam ve durumu da iyiye gidiyor.

ABD Başkanı Joe Biden'ın Sağlık Başdanışmanı ve ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci, Beyaz Saray'da basın toplantısı düzenledi.

Fauci, California ve San Francisco Kamu Sağlığı Birimi ve ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezinin California'da bir kişide Omicron varyantı tespit ettiğini bildirdiğini söyledi.

"HASTA ŞU ANDA KARANTİNADA"

Söz konusu kişinin 22 Kasım'da Güney Afrika'ya seyahat ettiğini ve 29 Kasım'da "pozitif" çıktığını belirten Fauci, "Hasta şu anda karantinada ve yakın temaslı herkesle irtibata geçildi. Hastanın aşıları tam ve sağlık durumu şu anda iyiye gidiyor" ifadelerini kullandı.

Sağlık yetkilileri ilk olarak Güney Afrika'da tespit edilen ve 25 Kasım'da duyurulan yeni varyantın başka ülkelerde de görülmesi sebebiyle muhtemelen ABD'de varyantın bulunduğunu söylemişlerdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN