Toplu taşıma araçlarına dikkat: Keşfedilmemiş binlerce virüs var!

Toplu taşıma araçlarına dikkat: Keşfedilmemiş binlerce virüs var!

Korona ile ilgili çarpıcı bir araştırma daha yayınladı. Dünyanın birçok şehrindeki toplu taşıma araçlarındanbinlerce numune toplandı. Elde edilen numuneler sonucu daha önce keşfedilmemiş binlerce virüs ve bakteriye rastlandı. 10 bin 928 virüs ile 1302 bakterinin bugüne kadar keşfedilmediği tespit edildi.

Bilim insanları, toplu taşıma araçlarında keşfedilmemiş binlerce virüs ve bakteri olduğunu açıkladı.

New Scientist dergisinde yer alan habere göre, 900'den fazla bilim insanı ve gönüllü, dünya genelinde 60 şehirde toplu taşıma araçları üzerinden bir çalışma yürüttü.

BİNLERCE NUMUNA İNCELENDİ

Çalışma kapsamında 2015-2017 yıllarında 60 şehirdeki toplu taşıma araçlarından alınan numuneler alındı.

Bilim insanları, Londra'dan Sydney'e, Santiago'dan Tokyo’ya birçok şehrin toplu taşıma sistemlerinden elde edilen 4 bin 728 numuneyi laboratuvar ortamında inceledi.

Araştırma, şehirlerin mikrobik profillerinin, elde edilen bakteri ve virüslerin tür ve yoğunluğunun büyük farklılıklar gösterdiğini ortaya koydu.

"KORKULACAK BİR ŞEY YOK"

Bunun yanı sıra metro ve otobüsler dahil birçok toplu taşıttan elde edilen örneklerde, 10 bin 928 virüsün ve 1302 bakterinin bugüne kadar keşfedilmediği belirlendi.

Öte yandan bilim insanları, mikropların, içinde yaşanılan ekosistemin bir parçası olduğunu ve bu durumun korku yaratmaması gerektiğini belirtti. Araştırma, 'Cell' dergisinde yayımlandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN