Türkiye'nin pandemi karnesi: Salgın kötü yönetildi, ölü sayısı arttı

Türkiye'nin pandemi karnesi: Salgın kötü yönetildi, ölü sayısı arttı

Almanya'da Kiel Dünya Ekonomi Enstitüsü, ülkelerin Kovid-19'a karşı olan çalışmalarını analiz etmek amacıyla bir araştırma raporu hazırladı. Bu rapora göre, ABD, Birleşik Krallık, Brezilya, Türkiye, Hindistan, Çekya ve 5 ülke daha Kovid-19 ile mücadele kapsamında yetersiz kaldı; virüsü iyi yönetemedi. Bu nedenle ölüm sayıları arttı.

Almanya’da 1900’lerin başında kurulan ve dünyanın en etkili 50 düşünce kuruluşu arasında gösterilen Kiel Dünya Ekonomi Enstitüsü, hükümetlerin koronavirüse (Kovid-19) karşı nasıl hareket ettiğiyle ilgili kapsamlı bir rapor ve analiz hazırladı. 11 ülkeyi 'popülist' olarak adlandıran kurum, ABD, Birleşik Krallık, Brezilya, Türkiye, Hindistan, Çekya gibi ülkeleri yöneten hükümetlerin salgınla mücadele kapsamında yetersiz kaldığını ve virüsü iyi yönetemediklerini aktardı. Bu ülkelerde Kovid-19'a bağlı sebeplerle ölüm oranının diğer ülkelere göre iki kattan daha fazla olduğu belirtilirken, bu hükümetlerin 'tepki çekmesi muhtemel' yasakları almaktan imtina ettiği de kayıtlara geçti.

Almanya’da 1900’lerin başında kurulan ve dünyanın en etkili 50 düşünce kuruluşu arasında gösterilen Kiel Dünya Ekonomi Enstitüsü, hükümetlerin Kovid-19'a karşı nasıl hareket ettiğiyle ilgili kapsamlı bir rapor ve analiz hazırladı.

Sözcü'de yer alan habere göre; raporda, 11 ülkeyi 'popülist' olarak adlandıran kurum, ABD, Birleşik Krallık, Brezilya, Türkiye, Hindistan, Çekya gibi ülkeleri yöneten hükümetlerin Kovid-19 mücadele kapsamında yetersiz kaldığını ve virüsü iyi yönetemediklerini aktardı. Bu ülkelerde Kovid-19'a bağlı sebeplerle ölüm oranının diğer ülkelere göre iki kattan daha fazla olduğu belirtilirken, bu hükümetlerin 'tepki çekmesi muhtemel' yasakları almaktan imtina ettiği de kayıtlara geçti.

'İNSANLAR GEREKSİZ YERE ÖLDÜ'

Bu adımlar sebebiyle insanların gereksiz yere öldüğünü belirten araştırmanın yürütücülerinden Michael Bayerlein, Google verilerine göre bu ülkelerde insanların 2020’de sokağa çıkma oranları daha yüksekken aşırı ölüm oranının yüzde 18 olduğu fakat sıkı yasakların uygulandığı ülkelerde ise aşırı ölüm oranının yüzde 8 olduğunu söyledi.

'BU ÜLKEDE YAŞAYANLAR KOVİD-19'U CİDDİYE ALMIYOR'

ABD, Birleşik Krallık, Brezilya, Polonya, Slovakya, Çekya, Macaristan, Hindistan, Meksika, İsrail ve Türkiye’den veriler yer aldığı araştırmada uzmanlar, bu ülkelerde yaşayanların virüsü ve yasakları ciddiye almadığı ve Kovid-19'u, bilimsel bulguları hor görme alışkanlığının da mevcut olduğunu belirtiyor.

İsveç, Norveç, Hollanda ve Birleşik Krallık’ta görevli bilim insanları verileri inceledikten sonra ölüm oranlarının en çok ABD, Brezilya, Hindistan ve Birleşik Krallık’ta kayıtlara geçtiğini aktardı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN