KPSS 2017 merkezi yerleştirme takvimi açıklandı | KPSS ve EKPSS yerleştirme ve tercih kılavuzları

KPSS 2017 merkezi yerleştirme takvimi açıklandı | KPSS ve EKPSS yerleştirme ve tercih kılavuzları

2017 KPSS merkezi yerleştirme takvimi açıklandı. Milyonlarca aday tarafından beklenen 2017 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ve Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı (EKPSS) merkezi yerleştirme takvimini resmi sitede yayınlandı. KPSS 2017 tercih kılavuzları ne zaman yayınlanacak? Ayrıntılar ve 2017 KPSS ile ilgili yeni gelişmeler haberimizde.

2017 KPSS ve EKPSS merkezi yerleştirme takvimi açıklandı. Resmi siteden yapılan duyuruda 2017 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ve Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı (EKPSS) merkezi yerleştirme takvimine yer verildi. 2017 KPSS tercih kılavuzları ne zaman açıklanacak? sorusunu soran adaylar için de bir açıklama yapıldı. KPSS birinci yerleştirmeleri için Devlet Personel Başkanlığınca kamu kurum ve kuruluşlarından yerleştirme talepleri 13 Mart-12 Mayıs arasında toplanacak bilgisine yer verildi. Tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.

2017 KPSS MERKEZİ YERLEŞTİRME TAKVİMİ AÇIKLANDI

Memur olmak için milyonlarca adayın hazırlandığı KPSS 2017 yılı merkezi yerleştirme takvimi ÖSYM resmi sitesinden yayınlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2017 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ve Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı (EKPSS) merkezi yerleştirme takvimini açıkladı.

KPSS İLE İLGİLİ SON GELİŞMELERİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, takvim, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliğin ilgili maddesinin "Devlet Personel Başkanlığınca, ÖSYM'nin de görüşü alınmak suretiyle her yılın ocak ayında bir yerleştirme takvimi belirlenir ve ilan edilir." hükmü gereğince paylaşıldı.

YERLEŞTİRME TALEPLERİ TOPLANACAK

Buna göre, KPSS birinci yerleştirmeleri için Devlet Personel Başkanlığınca kamu kurum ve kuruluşlarından yerleştirme talepleri 13 Mart-12 Mayıs arasında toplanacak. Tercih kılavuzu ÖSYM Başkanlığına 1 Haziran'da gönderilecek. ÖSYM Başkanlığınca tercihlerin alınması için ise tarih 21 Haziran-3 Temmuz olarak belirlendi.

TERCİH KILAVUZU GÖNDERİLECEK

KPSS ikinci yerleştirmeleri için Devlet Personel Başkanlığı tarafından kamu kurum ve kuruluşlarından yerleştirme talepleri 7 Ağustos-6 Ekim'de toplanacak. Tercih kılavuzu ÖSYM Başkanlığına 25 Ekim'de gönderilecek. ÖSYM Başkanlığınca tercihler 14-23 Kasım'da alınacak.

2017 EKPSS yerleştirme takvimine göre ise tercih kılavuzu ÖSYM Başkanlığına 19 Haziran'da gönderilecek. ÖSYM Başkanlığınca tercihler 12-21 Temmuz'da alınacak.

17-01/27/1482748269_kpssd.jpg

KPSS PUANI NASIL HESAPLANIR?

KPSS puanlarınız KPSS'de her bir test bölümünden yapmış olduğunuz netler kullanılarak hesaplanmaktadır. Her bir test bölümünde yapmış olduğunuz net sayısı, doğru cevaplamış olduğunuz soru sayısından yanlış cevaplamış olduğunuz soru sayısının dörtte birinin çıkarılmasıyla hesaplanır. KPSS Puanı özel formüller ve geçmiş yıllarda uygulanan KPSS'lerdeki istatistiksel veriler kullanılarak hesaplanmaktadır.

KPSS P94 İLE MEMUR ALIMI YAPAN KURUMLAR

2016 KPSS sonuçlarını öğrenen adaylar gözünü, P94 puan türünden memur alımı yapacak olan kurumlara çevirdi. Peki P94 nedir, hangi kurumlar P94 ile memur alımı yapıyor? Sınav sonuçlarının açıklanması ile tercih yapacak olan adaylar puanları ile nerelere başvurabileceğini araştırmaya başladı. 2016 KPSS sonuçları ile P94 memur alımı yapan kurumlar ve ayrıntıları haberimizde...
Kasım ayında rekor katılım ile gerçekleştirilen 2016 KPSS ortaöğretim sınav sonuçları ÖSYM'nin resmi sitesinde açıklandı. Bazı kurumlar P94 puan türünden memur alımı yapacak. Hangi kurumlar P94 puan türü ile memur alımı yapıyor? Adaylar KPSS sonuçları ile birlikte P94 kadrosundan alım yapacak kurumlar listesini öğrenmek için arama yapıyor. P94 kadrolarını ve bilgileri haberimizden öğrenebilirsiniz.

KPSS P94 PUAN TÜRÜ NEDİR?

KPSS P94 puan türü aşağıdaki puanlardan oluşmaktadır:

% 50 Genel Yetenek
% 50 Genel Kültür

KPSS P94 İLE MEMUR ALIMI YAPAN KURUMLAR

KPSS P94 puanıyla aşağıdaki kurumlarca memur alımı yapılmaktadır:
B grubu kadro niteliği taşıyan tüm kadrolu memur ve sözleşmeli personel (ortaöğretim, lise)
Kpss p94 puan türü ortaöğretim, lise mezunlarının kpss puan türüdür, yani lise, ortaöğretim mezunuysanız bu puan türü sizi ilgilendiriyor demektir.

2017 KPSS merkezi yerleştirme takvimi açıklandı. Milyonlarca aday tarafından beklenen 2017 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ve Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı (EKPSS) merkezi yerleştirme takvimini resmi sitede yayınlandı. KPSS 2017 tercih kılavuzları ne zaman yayınlanacak? Ayrıntılar ve 2017 KPSS ile ilgili yeni gelişmeler haberimizde.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN